Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yürütmekte olduğu Okuma Zamanı projesi çerçevesinde Kitap Kurtları belgelerini, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu’ndan aldılar.

Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen programa; okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programda bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, her gün düzenli olarak 20 dakika kitap okuyan bir öğrencinin, bir yıl sonunda yaklaşık 200 sayfalık 29 kitap okuyabileceğine dikkat çekerek bu sayının kişiye kuvvetli okuma alışkanlığı kazandırabileceğini belirtti.

İl Müdürü, okumanın sadece sözel alanda değil sayısal alanda da öğrencinin akademik başarısına katkı sağladığının araştırmalarla tespit edildiğini ifade ederek kavram hazinesi ile muhakeme yeteneği gelişmiş, bilgi ve görgüsü artmış bir nesil için okuma zorunluluğu olduğunu söyledi.
Sultanoğlu konuşmasının devamında “Kültür Bakanlığının önceki yıllarda yaptığı araştırmalarda, ilimizde öğrencilerin ayda bir kitap okuduğu belirlenmişken Müdürlüğümüzün yaptığı çalışmalar neticesinde öğrencilerin ortalama ayda 3 kitap okudukları görülmüştür. Bu sayının alışkanlığa dönüşerek kalıcı olabilmesi için proje faaliyetleri devam edecektir. Amacımız bir sayfa bile olsa, daha fazla kitap okutabilmek.” dedi.

Bugün okuma üzerine yapılan her çalışmanın ileriki yıllarda karşılığının alınacağına değinen Sultanoğlu, toplumun okuma alışkanlığı kazanmasında, öğretmenlerin ve öğrencilerin örnek olma yönünde sorumluluklarının olduğunu ifade etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, okuma alışkanlığını kazandırmada örnek oluşturan öğretmenleri, okul idarecilerini ve kitap sevdalısı öğrencileri tebrik etti.

Tören sonunda öğrencilere okuma belgeleri ve hediyeler verilerek günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi.