Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen, milletimizin ve dünya insanının kültürel birikim ve tecrübesini aktarmada aracı olan kitapları genç neslimizle buluşturmayı amaçlayan Okuma Zamanı projesinin Aralık ayı verileri alınarak bu ayın en çok kitap okuyan öğrencileri belirlendi.

Okul idaresi ve öğretmenlerin projeye ait siteye öğrencilerin aylık okunan kitap ve sayfa sayılarını girmesiyle elde edilen veriler sonucunda her sınıfın birincileri tespit edildi. Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada projenin öngörülen hedefler doğrultusunda ilerlediği, proje başlangıcının yapıldığı kasım ayına göre aralık ayında daha fazla kitap okunduğu bilgisine yer verildi.

Geçtiğimiz ay ilimiz sanayicilerinden Yılmaz Babaoğlu’nun katkısıyla gerçekleştirilen kitap dağıtımıyla, öğrencileri nitelikli kitaplarla buluşturma hedefi doğrultusunda proje çalışmalarına devam edildi. Ayrıca okullarda gerçekleştirilen kitap okuma saati uygulaması sürdürülerek bu çalışmayla öğrencilerimizin her zaman ve her yerde kitapla en yakın arkadaş olmaları gerektiği vurgusu yapılıyor.