Karaman 15 Temmuz Şehit Muhammed Yalçın Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, ‘’TEOG tercih döneminin yaklaştığı şu dönemde birçok veli çocuğunu göndereceği okul konusunda kararsız kalr. Birçok türde okul bulunmasına rağmen halen arayış devam etmektedir.  Görülen o ki veliler, öğrencilerini ahlaki, kültürel ve akademik yönden hayata hazırlayan okulları istemektedirler.  İşte bu noktada Milli Eğitim Bakanlığının İmam Hatip Liseleri müfredatında yaptığı yeniliklerden biri olan Fen ve Sosyal Bilimler Programlı İmam Hatip Liseleri, ideallerine uygun bir okul arayan öğrenci ve veliler için kaçırılmayacak bir fırsat olmaktadır.

Bu yıl Milli Eğitim Bakanlığının yürütmekte olduğu “Özel Programlı Okullar” çalışmaları çerçevesinde, 15 Temmuz Şehit Muhammed Yalçın Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Fen ve Sosyal Bilimler Program uygulayan okul kapsamına alındı. Peki bu programı uygulayan Anadolu İmam Hatip Liselerinin diğer Anadolu İmam Hatip Liselerinden farkı nedir?  Fen ve Sosyal Bilimler Programlı Okullarda Anadolu İmam Hatip Lisesi müfredatına ek olarak sayısal alanda Fen Lisesi, sosyal bilimler alanında Sosyal Bilimler Lisesinin programı uygulanmaktadır. Yani sayısal alanda okutulan dersler Fen Liseleri ders müfredatı ile aynı olup dil, spor ve sanat derslerinde farklılıklar görülmektedir. Sosyal alanda okutulan dersler de Sosyal Bilimler Lisesi ders müfredatı ile aynı olup onda da yine dil, spor ve sanat derslerinde farklılıklar bulunmaktadır. Ayrıca ders dışı etkinlikler, seminerler, konferanslar, laboratuvar çalışmaları ve bilimsel etkinlikler ile dengeli bir müfredat programı işlenmektedir.

15 Temmuz Şehit Muhammed Yalçın Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi de uyguladığı Fen ve Sosyal bilimler programı, 24 kişilik donanımlı sınıfları, son sistem Fen, Biyoloji, Fizik, Kimya ve Bilgisayar laboratuvarları, alanında uzman öğretmen kadrosu ve Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi ile imzalanan protokol gereği yapılan bilimsel çalışmaları ile bu okulu tercih eden öğrencilere iyi bir gelecek sunacaktır. Pansiyon imkanlarımız da bulunmaktadır.

Geleceğin Türkiye’sinde söz sahibi olmak ve dünyaya yön vermek isteyen öğrenciler için Karaman’ın Fen ve Sosyal Bilimler Programlı ilk ve tek Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul TEOG tercih kodu: 88367, Tel: 0338 214 08 35.’’ denildi.