Dolu dolu bir yıl geçiren üniversitede akademik birimlerin düzenledikleri etkinliklerin yanı sıra öğrenci toplulukları da gerçekleştirdikleri etkinliklerle geçtiğimiz yıla damgasını vurdu. 
KMÜ’de yer alan 40 öğrenci topluluğunun düzenlediği etkinlikler içinde ilk sırayı konferanslar aldı; topluluklar yıl boyunca 36 adet konferans düzenledi.

Topluluklar beş söyleşi, üç panel, üç eğitim programı ve bir de bilgilendirme toplantısı düzenleyerek eğitici etkinliklerde biz de varız dediler.

Sosyal sorumluluk projelerini de unutmayan öğrenci toplulukları bu kapsamda dört huzurevi ziyareti, üç sevgievi ziyareti, iki ağaç dikimi ve iki kan bağışı kampanyası gerçekleştirdi.

Sanatsal ve kültürel faaliyetlere ara vermeyen topluluklar dokuz sinema gösterimi, altı konser, beş resim sergisi, iki şiir dinletisi, iki tiyatro oyunu ve bir de oratoryo düzenledi. 

Yıl boyunca üç teknik gezi, üç yurt içi ve bir yurt dışı gezi düzenleyen öğrenci toplulukları toplam yedi adet gezi programı yaptı.

Öğrenciler arasında iki yarışma programı düzenleyen topluluklar, üniversitede ilk kez bir canlı show programına da imza attılar.

Öğrenci toplulukları, kitap okumayı artırmak için üç kitap toplama kampanyası düzenlerken okumanın önemini vurgulamak için bir de kitap okuma etkinliği gerçekleştirdiler.

Milli ve dini günleri de unutmayan topluluklar kampüste iki kez aşure dağıtımı yaptılar.

Topluluklar Arasında Kıyasıya Rekabet Yaşandı

Üniversitede bulunan 40 öğrenci topluluğundan biri olan Genç Girişimciler Öğrenci Topluluğu yıl boyunca sekiz etkinlik düzenleyerek en fazla etkinlik yapan topluluk oldu.

Gençlik İnisiyatifi ve Felsefi Düşünce Öğrenci Toplulukları yedişer etkinlik düzenleyerek ikinciliğe birlikte yürüdüler.

Toplukların etkinlik düzenleme sırasında üçüncülüğü yine iki topluluk birlikte aldı. Genç Araştırmacılar ve Türk Dünyası Araştırma Öğrenci Toplulukları yıl boyunca altışar etkinlik yaparak üçüncü sıraya yerleştiler.