Yoğun katılımın yaşandığı sınava 297’si bayan, 825’i erkek olmak üzere 1.122 kişi başvuru yaptı. Yurdun her bölgesinden sınav için gelen öğrenciler ve aileleri, KMÜ Spor Salonu önünde heyecanla sınav sonuçlarını bekliyor. 

Spor Salonundaki etaplarda alınan skorları, dışarıda bekleyen adaylar ve aileleri anında büyük bir ekrandan izleyebiliyor ve adaylar, fotosel ile başlayıp biten sonuçları anında görebiliyor. 

BESYO Müdürü Prof. Dr. Osman Çevik, yaptığı açıklamada “Sınava alınan adaylarla ilgili tüm bilgiler ÖSYM ve SGM’den doğrudan alınmaktadır ve adayların belgeleri ile karşılaştırılmaktadır. Ayrıca girişte tüm adayların resimleri tek tek çekilerek sınava salonuna geçirilmekte ve içeride de öğretim elemanları tarafından videoya kaydedilmektedir. Otomasyon sistemi ile yapılan seçimler şeffaf, objektif ve söylentilerden uzak olarak gerçekleşmektedir. Adaylarda sürat, çabukluk, dayanıklılık gibi temel motorik özelliklerin belirlenmesi hedeflenmektedir” dedi.  

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümüne 10’u milli sporcu, 20 bayan, 30 erkek olmak üzere toplam 50 öğrenci alınacak. Bu yıl ilk defa Spor Yöneticiliği Bölümünde normal ve ikinci öğretime 40’ar öğrenci (15’er bayan, 25’er erkek) öğrenim görecek.

Adaylardan ulusal ve uluslararası düzeyde derecelere sahip olma, milli takımlarda yer alma gibi sportif başarılarını belgeleyenlere, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nin belirlediği puan tablosuna göre ek puan verilecek.