Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) özel yetenek sınavları sona erdi. Üniversitenin teknik altyapısı ve komisyonda görevli personelin duyarlılığı sayesinde sınavlar hiçbir aksaklığa meydan verilmeden şeffaf bir şekilde gerçekleşti.

Türkiye’nin çeşitli illerinden 862 adayın mücadele verdiği özel yetenek sınavlarında Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinden 12 personel sınavların sorunsuz yürütülebilmesi amacıyla üç gün süresince sınav komisyonunda görev aldı.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığından Sınava Özel Yazılım

324 bayan ve 538 erkek adayın ter döktüğü sınavlarda öğrenciler ve aileleri, KMÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından geliştirilen yazılım sayesinde sınav sonuçlarını ekranlardan ve Android İşletim Sistemine sahip cihazlardan kolaylıkla takip etme imkânı yakaladı. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (ÖSYS) sonuçlarının geçtiğimiz günlerde açıklanmasının ardından yapılan özel yetenek sınavlarında da bir ilk yaşandı. Adayların sınav parkurunu tamamlamaları ile birlikte merkezi puanları ve özel yetenek sınavında elde etmiş oldukları derece hesaplanarak anında ekranlara yansıtıldı.

“En objektif değerlendirme KMÜ’de”

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu özel yetenek sınavları için öğrencileri Karaman’a getiren veliler ve hocalar ise sınavların yapılış şekli ve hızlı bir şekilde açıklanmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, Türkiye’nin farklı illerinde pek çok üniversitenin özel yetenek sınavına girdiklerini ve bu üniversiteler arasında en objektif ve güvenilir olanının Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi olduğunu söylediler.

“Adaletli ve şeffaf bir sınav örneği sunduk”

Özel Yetenek Sınavı Komisyon Başkanı ve KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yıldırım, sınavların şeffaf ve adil bir ortamda gerçekleştirildiğini ve çok hızlı bir şekilde açıklandığını belirterek, “Sınav sonuçlarının Android İşletim Sistemine sahip cihazlardan dahi açıklanmasını sağlayan uygulama sayesinde aileler çocuklarının sınavlarını çok uzakta olmalarına rağmen takip etme fırsatı yakaladı. Hem öğrencilerimiz hem de velilerimiz sınavın bu şekilde yapılmasından dolayı duydukları memnuniyeti ifade ettiler. Bu da bizi çok mutlu etti.” dedi.

Prof. Dr. Yıldırım sınavların başarıyla tamamlanmasının bir ekip çalışmasının ürünü olduğunu dile getirerek konuşmasını şöyle sürdürdü: “KMÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bünyesinde görev yapan hocalarımız sınav süresince çok büyük bir özveri ile çalıştılar ve hiçbir öğrencimizin hakkının yenmemesi için gayret gösterdiler. Üniversite olarak böyle başarılı ve adaletli bir sınav yaptığımız için gururluyuz. Umarım öğrencilerimiz, okulumuz ve ülkemiz için hayırlısı olur. Ülkemiz genelinde de böyle adaletli ve şeffaf sınavların yapılması ve şaibe söylentilerinin önüne geçilmesi en büyük temennimizdir. Biz bunun bir örneğini sunmuş olduk. Bu durumdan dolayı da büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Sınav parkurunun bitiminde öğrencilerimizin derecesinin ve sıralamasının ekrana yansıtılması büyük bir yenilik olmakla birlikte onlar için de bir mutluluk kaynağı. Sınavlar süresince emeği geçen bütün ekip arkadaşlarıma ve geliştirmiş oldukları yazılımla öğrencilerimize ve ailelerine sonuçları öğrenmelerinde kolaylık sağlayan Bilgi İşlem Daire Başkanlığı personeline teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıllarda bu uygulamaları daha da geliştirerek yolumuza devam edeceğimizi belirtmek istiyorum.”