Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Genç Yazılımcılar ve Genç Unikop topluluklarının ortak olarak düzenlediği Bilişim ve Kariyer semineri, genç bilişimciler için kariyer ve teknoloji hakkında bilgi edinmelerini sağladı.
2 farklı konunun işlendiği seminer de katılımcılardan Fatih Çiftci, katılımcılara hayat hikayesinden yola çıkarak farklı örnekler ile “Bilişimcinin Başarı Süreci” adlı konuşmasını gerçekleştirdi. Bu konuşma içerisinde kendi geçmişinden örnekler vererek, neler yaptığını ve dinleyicilerin bu süreç içerisinde neler yapabileceklerini anlattı. Diğer konuşmacı Taha Tomalak ise, katılımcılara web teknolojilerinin gelişim süreci ile css, Javascript,  angularjs ve java konularıyla web uygulamalarından örnekler verdi. Aslında yazılım işinin zor olmadığından, azimle işlerin ne kadar kolay yapılabildiğinden bahsetti.
Etkinlik sonunda, Bircan Bilgisayarın sponsorluğunda, dinleyicilerden etkinlik için tweet atanlar arasından yapılan çekiliş sonuçlarına göre hediyeleri verildi.
Konuşmacılara etkinlik sonu,  Bilgisayar Teknolojileri Bölümü hocalarından Genç Yazılımcılar Topluluğu Akademik Danışmanı Öğr Gör. Hüseyin Eldem ve Öğr. Gör. Ayşe Eldem davetli konuşmacılara plaketlerini takdim ederek bilgilendirmelerinden dolayı teşekkür ettiler.
Genç Yazılımcılar ve Genç Unikop topluluklarının üniversitemizde alanında uzman yazılımcı ve yazarların katılacağı yeni etkinlikleri ilerleyen günlerde devam edecektir.
Ayrıca, Proje kapsamında bu etkinliğe katılan bilgisayar programcılığı öğrencilerine mayıs ayında Gençlik Spor Bakanlığı tarafından sertifika verilecek.