Bologna süreci çerçevesinde ülkemizde ilk defa KMÜ Sağlık Yüksekokulu bünyesinde “Sağlık ve Edebiyat” adlı ders okutuldu. Dersin okutulması hakkında bilgi veren Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Ali Şahin: “Sağlık alanında hizmet verecek olan hemşire adayı öğrencilerimizin hemşirelik alanındaki akademik eğitimleri yanında, insan ruhuna ve gönül teline hitap eden edebi içerikli yazı ve sözlere, kısmen de olsa aşina olarak mezun olabilmelerinin son derece önemli olduğunu” ifade etti.

Tarihi süreç içerisinde edebiyatın müdahil olduğu disiplinlerde hem başarının hem de psikolojik doyumun daha üst seviyelerde olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Ali Şahin, bu durumun hem tarihi vesikalardan hem de günümüz iş ve çalışma ortamlarında somut olarak gözlemlenebilmekte olduğunu söyledi.

Yüksekokul Müdürü  Prof. Dr. Ali Şahin  tarafından Hemşirelik Bölümü 4. Sınıflarda okutulmakta olan “Sağlık ve Edebiyat” dersi bitime iki hafta kala tarihi Hatuniye Medresesi’nde işlendi.

Şehir merkezindeki, ecdadımızın sayısız edebi eserin ortaya çıkmasına ve mürebbi kişilerin yetişmesine ev sahipliği yapmış, kültürel miraslarımız arasında bütün ihtişamıyla müstesna bir yere sahip olan Medrese’de, mekanın  eğitim- öğretim açısından ne denli önem arz ettiği, ders hocası  ve öğrencilerce bir kez daha görülmüş oldu.

 “Sağlık ve Edebiyat” dersini, bir birinden cevval hemşire adayı öğrencilerimize  okutuyor  olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren hocamız, birkaç saatliğine de olsa başlı başına tarih kokan bir  binada işlemiş olmaktan ayrıca keyif aldıklarını ifade etti.

Ders sonrası,  dönem başından bu yana  “Sağlık ve Edebiyat”  dersinden son derece feyiz aldıklarını belirten öğrencilerden Ayşe Candan: “Bizler hemşirelik mesleğinin hep bu mesleğe yönelik konular öğrenilerek yapıldığını ya da yapılmakta olduğu biliyorduk. Fakat hangi meslek olursa olsun herkesin az da olsa bir edebi yönünün olması gerektiğini bu dersi gördükten sonra anlamış olduk derken; Enes Güleç isimli öğrencimiz, “Edebiyatın sadece öğrencilik hayatında değil sonraki dönemlerde de yaşamlarının bir köşesinde mutlaka olması gerektiğinin altını çizdi.

Dersin önemine binaen “Madde kadar, mana aleminin önemine vurgu yapan Seda Taş,   dönem boyunca sağlık alanında işlemiş olduğumuz bir birinden değerli derslerimiz yanında “Sağlık ve Edebiyat” dersini almış olmaktan ve de dersi hassaten böyle bir mekânda işlenmiş olmasından duydukları hazzı,  başta hocaları olmak üzere, kendileri ve ders adına  “ Her anı güzel geçen ve misk tadında neticelenen bir birliktelikti” şeklinde değerlendi.