Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ), 2011 yılında uluslararası kapsamda SCI, SSCI ve AHCI indekslerine giren makaleleri yayınlanan öğretim elemanlarına teşekkür belgesi verildi.

 Fen ve sosyal bilimler ile sanat alanlarında uluslararası kapsamda yayınlanan dergilerde (SCI-Sciences Citation Index, SSCI-Social Sciences Citation Index ve AHCI-Arts and Humanities Citation Index) makale yayınlayan KMÜ’lü öğretim elemanları KMÜ Rektörlüğü tarafından ödüllendirildi.

 KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kemal Esengün ve Prof. Dr. Mehmet Karataş’ın da hazır bulunduğu bir törenle 31 akademisyene teşekkür belgesi verdi. Tören sırasında akademisyenlere başarılarından dolayı kalem de hediye edildi.

 KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen yaptığı konuşmada tüm akademisyenleri azimli çalışmalarından dolayı tebrik ederek, başarılarının devamını diledi. Rektör Gökmen: ”Bilim ve teknolojinin üretilmesinde iki önemli faktör vardır: insan ve imkan. Biz KMÜ olarak kaliteli insan faktörüne gerek akademik, gerekse idari personel anlamında sahibiz. Bu sayede de Üniversitemiz bir cazibe merkezi haline gelmiştir. İleriki yıllarda da sizlerin sayesinde başarılarına başarı katmaya devam edecektir. İmkan konusunda ise Üniversite olarak elimizden geldiğince gerekli alt yapıyı sağlamaya çalışıyoruz ve ciddi bir mesafe katettiğimizi düşünüyorum.” dedi.

 Akademisyen sayısındaki artışa oranla uluslararası yayın yapma oranının daha fazla arttığını vurgulayan Sabri Gökmen SCI, SSCI ve AHCI indekslerinde yer alan makale sayısının, 2010 yılına göre üç kat artarak 2011 yılında 21’den 60’a yükseldiğini söyledi.

 Uluslararası bilimsel makale yayınlayan akademisyenlerin atıf sayısındaki artışına da dikkat çeken Rektör Gökmen:” Ülkelerin güçleri ürettikleri bilgi ve teknolojiyle paralellik gösterir. Bu doğrultuda biz de Üniversite olarak ürettiğimiz bilgiyle ülke gelişimine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bu katkıda en önemli rol de değerli akademisyenlerimize düşmektedir.” dedi.