Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Eğitim Fakültesinde yeni açılan bölümler, Yüksek Öğretim Kurulu tarafından onaylandı. Fakülteye 4 bölüm ve 11 ana bilim dalı kuruldu.  

Bölgesel ve toplumsal ihtiyaçlara göre hassasiyetle değerlendirmeler yapılarak açılan yeni bölümler, Yüksek Öğretim Kurulu tarafından YÖKSİS sisteminde de paylaşıldı.

Alınan kararla eğitim bilimleri, özel eğitim, ilköğretim, din kültürü ve ahlak bilgisi eğitimi olmak üzere KMÜ’de 4 bölüm açılmış oldu. Bu bölümlere bağlı olarak eğitim programları ve öğretim, eğitim yönetimi teftişi planlaması ve ekonomisi, eğitimde ölçme ve değerlendirme, rehberlik ve psikolojik danışmanlık, görme engelliler eğitimi, zihin engelliler öğretmenliği, işitme engelliler eğitimi, okul öncesi eğitimi, sınıf öğretmenliği, ilköğretim matematik eğitimi, din kültürü ve ahlak bilgisi eğitimi ana bilim dallarının kurulması kararlaştırıldı. 

Eğitim Fakültesine açılan bölümlerin Karaman’a, bölgeye ve ülkemize katkı sağlayacağına inandığını belirten KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, “Genç bir üniversite olarak akademik ve idari birimlerimiz için en uygun fiziki mekânlar, yeniliğe ve gelişmeye açık zihinler, sevgiye ve hoşgörüye adanmış gönüller inşa etmek için gayret gösteriyoruz. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nin hedefinde, ehliyet ve liyakat sahibi, yaptığı işi en iyi şekilde yapmanın gayreti içerisinde olan, kendini ifade edebilen, kendisiyle ve çevresiyle barışık, etrafına pozitif enerji yayan, alanında başarılı, insan olmanın ve insanca yaşamanın onurunu ve gururunu öğrencisinden idari ve akademik personeline kadar hep birlikte yaşamayı önemseyen ve öne çıkaran bireylerin bulunduğu bir üniversite olmak vardır. Eğitim Fakültemizin kurulması, bu hedefimizin gerçekleştirilmesine önemli katkılar sağlayacaktır” dedi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Eğitim Fakültesinde açılan yeni bölümler şunlar:

Eğitim Fakültesi
Eğitim Bilimleri Bölümü
Eğitim Programları ve Öğretim Ana Bilim Dalı
Eğitim Yönetimi Teftişi Planlaması ve Ekonomisi Ana Bilim Dalı
Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme Ana Bilim Dalı
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ana Bilim Dalı
Özel Eğitim Bölümü
Görme Engelliler Eğitimi Ana Bilim Dalı
Zihin Engelliler Öğretmenliği Ana Bilim Dalı
İşitme Engelliler Eğitimi Ana Bilim Dalı
İlköğretim Bölümü
Okul Öncesi Eğitimi Ana Bilim Dalı
Sınıf Öğretmenliği Ana Bilim Dalı
İlköğretim Matematik Eğitimi Ana Bilim Dalı
İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi Bölümü
İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi Ana Bilim Dalı