Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) 2013 yılında 360 adet haber üretildi. KMÜ Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Biriminden edinilen bilgiye göre 2009 yılında faaliyete geçerek yerel ve ulusal basına üniversite hakkında bilgilendirme yapan Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi, 2013 yılında medya kuruluşlarına rekor sayıda haber gönderdi.
KMÜ Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi, 2013 yılında 360 haber sayısıyla her iş günü 1.45 haber metni kaleme almış oldu. Üniversitede 2009 yılında 76, 2010 yılında 104, 2011 yılında 219 ve 2012 yılında 240 haber metni yazılarak medya kuruluşlarına iletilmişti. 2013 yılında ise haber sayısı bir önceki yıla oranla yüzde 50 artış gösterdi.

2013 Yılının Öne Çıkan Haberleri

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) 2013 yılında pek çok etkinlik gerçekleştirilirken önemli isimler de öğrencilerle buluştu. Üniversitede düzenlenen bilimsel toplantılar, tanıtım faaliyetleri, akademik ve sportif başarılar, önemli gelişmeler ve yenilikçi uygulamalar bazı satır başlarını oluşturdu. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi öğretim elemanlarının aldığı ödüller ve yaptığı bilimsel araştırmalar yılın öne çıkan diğer haberleri oldu.

KMÜ’nün Diploma Eki Etiketi (Diploma Supplement Label) alması, öğrencilere e-posta hizmeti sunulması, öğrenci sayısının 10 bini geçmesi, mezunlara diplomalarının kargo ile gönderilmesi, yeni programların açılması, İslami İlimler Fakültesi ile Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi’nin kurulması, üniversitede Elektronik Belge Yönetim Sistemine (EBYS) geçilmesi, yüksek teknolojili güvenlik sistemi, yerleşkedeki ağaçlandırma çalışmaları ve aile hekimliği uygulaması yılın önemli gelişmeleri arasında yer aldı.

Üniversitede gerçekleştirilen 2. Uluslararası Türkçe Konuşan Öğrenciler Kongresi, Önleyici Güvenlik Araştırmaları Sempozyumu, Hastane İnfeksiyonları Eğitim Konferansı, Sürekli Eğitim Merkezinin kursları, Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi’nin (PTTO) eğitimleri 2013 yılının önemli bilimsel toplantılarını teşkil etti. 

Bakan Taner Yıldız, Milletvekilleri Muharrem İnce ve Süheyl Batum, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Kazım Karabekir Paşa’nın kızı Timsal Karabekir, Protokol Uzmanı Nihat Aytürk, Akil İnsanlar Heyeti, Amerikalı Antropolog Carol Delaney, araştırmacı ve yazarlar Prof. Dr. Haydar Bağış, Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, Prof. Dr. Hasan Bahar, Prof. Dr. Akif Çukurçayır, Prof. Dr. Çağrı Erhan, Prof. Dr. Ahmet Saltık, Yrd. Doç. Dr. Necdet Subaşı, Yrd. Doç. Dr. Ali Güler, Öğr. Gör. Adem Saraç, Abdurrahman Dilipak, Sefer Darıcı, Tuğba Özdenal, Hasan Arslan, İbrahim Öztürk, Osman Akpınar, Şaban Abak, Sadık Yalsızuçanlar, Mustafa Aydoğan, Ramazan Kayan, Ömer Laçiner, Murat Erkol, Burak Yilmaz, Kenan Gökçe, Sanatçı Umut Mürare, Şair Muhammed Ali Eşmeli, Cevat Varlı ve Şahan Çoker gibi isimler KMÜ’yü ziyaret eden tanınmış kişiler oldu.
Karaman’daki kamu kurumları, özel sektör temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarından çok sayıda davetli de KMÜ öğrencileriyle bir araya gelirken yılın son ayında da Üniversite-Sanayi buluşması gerçekleşti.

Karaman’daki ortaöğretim kurumlarına yönelik gerçekleştirilen üniversite tanıtım toplantıları 2013 yılında dikkat çeken bir diğer gelişme oldu.

Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu öğrencilerinin elde ettiği ulusal ve uluslar arası dereceler ile KMÜ’lü akademisyenlerin bilimsel platformlarda kazandığı ödüller 2013 yılında artarak devam etti.

KMÜ’lü akademisyenler tarafından yapılan gerek Karaman üzerine gerekse ulusal düzeydeki bilimsel araştırmalar ise 2013 yılına damgasını vurdu.

2013’te En Çok Tıklanan 10 Haber
Üniversitenin internet sitesinde yayınlanan ve KMÜ Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi tarafından hazırlanan basın bültenleri arasında en çok okunan ilk on haber ise şu şekilde sıralandı:

1. “KMÜ’den Mezunlarına Büyük Hizmet” başlıklı, kargo ile diploma uygulamasına ilişkin haber (6.059 kez okundu)
2. “İİBF Mezuniyet Töreni” haberi (2.666 kez okundu)
3. “KMÜ’de Yeni Dönem Kayıtları Başladı” haberi (2.478 kez okundu)
4. “KMÜ’de Mezuniyet Törenleri Başlıyor” haberi (2.310 kez okundu)
5. “Milli Sporcular Arkadaşlarıyla Buluştu” haberi (2.276 kez okundu)
6. “Arş. Gör. Muhammet Doğan’ın TÜBİTAK Projesi Kabul Edildi” haberi (2.246 kez okundu)
7. “Edebiyat Fakültesi Kep Attı” haberi (1.706 kez okundu)
8. “Rektör Gökmen’den Yarım Asırlık Hasret Hikayesi” haberi (1.635 kez okundu)
9. “KMÜ’ye Uygulama Oteli Açılıyor” haberi (1.629 kez okundu)
10. “BESYO Mezuniyet Töreni” haberi (1.618 kez okundu)