Prof. Dr. Christopher John Taylor, Trieste Üniversitesi ve İtalya eğitim sistemi hakkında bilgiler verdi. İtalya’da eğitimin 6-14 yaş arasında zorunlu olduğunu, lise eğitiminin 19 yaşında tamamlandığını anlatan Taylor, İtalya’daki üniversite eğitimiyle Türkiye’deki eğitimin benzer yönleri olduğunu söyledi. 
Taylor, ders verme ve eğitim alma hareketliliğinden faydalanmak üzere KMÜ’den İtalya’ya gidecek olan öğretim elemanları ve öğrencilerin bilmeleri gereken konuları nakletti. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi hakkındaki bilgileri üniversitenin web sayfasındaki İngilizce açıklamalardan öğrendiğini belirten Taylor, “Yeni kurulan bir üniversite olmanıza rağmen çok hızlı ilerleme sağlamışsınız, sizi tebrik ediyorum” dedi.

İtalya’daki ve Türkiye’deki eğitim sistemi hakkında karşılıklı bilgi ve görüş alış-verişinin yapıldığı ziyaret, İtalya Trieste Üniversitesi ile Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi arasında bir köprü oldu. Ziyarette, İtalya Trieste Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Christopher John Taylor, KMÜ’lü akademisyenleri İtalya’da misafir etmekten memnun olacaklarını dile getirdi.

İtalyalı akademisyen Christopher John Taylor’a KMÜ Erasmus Koordinatörü Doç. Dr. Hüseyin Bekir Yıldız ve Eğitim Bilimleri Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Özlem Sadi eşlik etti. 

Ziyaret sonucunda üniversiteyi çok beğendiğini söyleyen konuk akademisyen, karşılıklı ilişkilerin daha da gelişmesini temenni ederek üniversiteden ayrıldı.