Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Savaş Sönmezoğlu tarafından önerilen “Biz Kimiz: Geleceğin Mühendisleriyiz Bilim Kampı” adlı TÜBİTAK projesi, desteklenmeye hak kazandı.
TÜBİTAK’ın doğa, bilim ve teknoloji konularında farkındalık yaratmak amacıyla desteklediği 4004-Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları çağrısı kapsamında kabul edilen projeyle Karaman’daki ortaöğretim 2. ve 3. sınıfa devam eden 40 öğrenciye bilim eğitimi verilecek.

Mühendislik Fakültesi öğretim elemanlarının eğitmen ve rehber olarak görev alacağı proje kapsamında öğrencilere, mühendislik bilimleri konusunda günlük uygulamalar ve teknolojik gelişmeler tanıtılacak, deneylerle bilimsel yöntemin kavratılması ve mühendislik bilimine yönelik olumlu tutumun geliştirilmesi sağlanacak.

Beş gün sürecek program kapsamında “Kendi Robotunu Kendin Yap”, “Web Sayfamı Yapıyorum”, “Kendi DNA’mı Görüyorum”, “Elmadan Cips Olur mu?”, “Güneş Pilimi Kendim Yapıyorum”, “Nano Malzemeyi Görüyorum”, “Geleceğin Mühendis Adayları Beton Döküyor”, “CNC Tezgâhında Adımı Yazıyorum” gibi etkinlikler yapılacak.

05–09 Mayıs 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek programda Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin ve Mühendislik Fakültesinin tanıtımı yapılarak Mühendislik Fakültesi Ar-Ge Laboratuvarları, güneş pili pilot tesisi ve sanayi fabrikalarının gezilmesi ile piknik gibi organizasyonlara da yer verilecek.

Proje yürütücüsü Doç. Dr. Savaş Sönmezoğlu yaptığı açıklamada “Program süresince yapılacak eğitim ve faaliyetler ile ortaöğretim öğrencilerinin bilimsel yöntemleri kullanarak proje üretmeleri, deney etkinliklerinde bilimsel düşünme ve sorgulama becerilerini geliştirmeleri amaçlanmaktadır. Gün içerisinde yapılacak faaliyetlere ek olarak düzenlenecek gezi ve organizasyonlarla da öğrencilerin bilimsel faaliyetlerin yanı sıra sosyal anlamda gelişimine katkı sağlanacaktır.” dedi.