KMÜ öğrencileri, yurtdışı gezisi öncesinde KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’i makamında ziyaret etti. Rektör Gökmen, KMÜ yönetimi olarak öğrencilerin girişimcilik faaliyetlerini her zaman desteklediklerini belirterek öğrencilere projelerinde başarılar diledi.
KMÜ Gençlik İnisiyatifi Öğrenci Topluluğu Başkanı Fatih İlhan ise bu gibi projeler sayesinde kültürler arası etkileşim sağlandığını ve önyargıların kırılarak gençlerin özgüvenlerinin arttığını söyledi.

Proje kapsamında KMÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileri Fatih İlhan, Ali Asan, Beyza Özbek, Kadife Erdoğan ve Emre Yılmaz 08-17 Aralık 2014 tarihleri arasında Romanya’nın Braşov şehrine bağlı Buşteni kasabasında sosyal aktiviteler gerçekleştirdiler.

Türkiye ile birlikte Romanya, Estonya, Polonya, Slovakya ve Çek Cumhuriyeti’nin de aralarında bulunduğu altı ülkeden beşer kişi olmak üzere toplam 30 kişinin dahil olduğu proje kapsamında gençler, sosyal girişimcilik ile ilgili çalışmalar yaptılar.

Romanya’daki üniversiteli gençlik grubunun ön ayak olduğu ve Türkiye’den KMÜ Gençlik İnisiyatifi Öğrenci Topluluğu ile Karaman Kent Konseyi Gençlik Meclisinin ortak olduğu "Sosyal Girişimcilik" konulu proje ile gençler, sosyal ve kültürel paylaşımlarda bulundular.

Etkinlikte KMÜ öğrencileri Türkiye’de sosyal girişimcilik ve teşvik konularında sunumlar yaptılar. Bunun yanı sıra sekiz gün süresinde akşamları düzenlenen kültür gecelerinde Karaman’ı ve Türkiye’yi tanıttan KMÜ öğrencileri, ayrıca Türkiye’ye özgü yiyeceklerle üniversite ve Karaman ile ilgili dokümanları da proje arkadaşlarına dağıttılar.