Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Genel Sekreter Ahmet Tüfekci, enstitü ve yüksekokul müdürleri, üniversite personeli ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan KMÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İbrahim Yılmaz, “Bizi kırmayarak değerli zamanını ayırdığı için hepimiz adına Rektörümüze teşekkür ediyorum. Teorik dersler kadar önemli olduğunu düşündüğüm bu etkinliğin tüm dinleyicilere katkı sağlamasını diliyorum.” dedi.

“Hayat Tanış Olanları Artırma Serüvenidir”

Prof. Dr. İbrahim Yılmaz’ın ardından kürsüye gelen Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen, konuşmasına Aşık Veysel’in “Güzelliğin on para etmez, bu bendeki aşk olmasa” sözüyle başladı. Tanışmak, sevmek ve sevilmek gerektiğini belirten Rektör Gökmen, “Hayat tanış olanları artırma serüvenidir. Farklı olanların tanış olması gerekir. Bugün burada tanışları ve şahitleri artırmak için toplandık. Ne mutlu tanışları ve şahitleri çok olanlara.” dedi.

İnsanların ne kadar yaşayacağını, nerede, ne zaman, nasıl öleceğini Allah’ın belirlediğini ve buna müdahale edilemeyeceğini ancak kişilerin nasıl bir hayat sürecekleri konusunda tercih yapabildiklerini belirten Gökmen, “Bizler niyet ve gayretimizden hesaba çekileceğiz, sonuçtan değil. Niyetimiz halis olursa akıbetimiz de hayır olur.” dedi.

“Aslolan diploma sahibi olmak değil, iyi bir insan olmaktır” diyen Gökmen “Aldığı diplomanın gereğini yerine getirdiği halde kişide insanlık yoksa orada iyilik yoktur. Bilgi eksikliği giderilir fakat adam olmaktaki eksiklik giderilmez.” şeklinde konuştu.

“Bir insanı ahlaken eğitmeden sadece zihnen eğitmek topluma bir bela kazandırmaktır”

Theodore Roosevelt’in “Bir insanı ahlaken eğitmeden sadece zihnen eğitmek topluma bir bela kazandırmaktır.” sözünü hatırlatan Gökmen, nezaketin kimde olursa onu süsleyeceğini, kabalığın da kimde olursa onu çirkinleştireceğini ifade etti.

Allah’ın insanları mesleklerine göre değil, mesleği icra ediş şekillerine göre değerlendireceğini dile getiren Rektör Gökmen, “Allah işini güzel yapanları sever” ayeti ile “Allah sizden bir iş yaptığınız zaman en güzelini yapmanızı ister” hadisini anımsattı. Rektör Gökmen, insanların iş yapma konusunda üç tip davranış gösterdiğini, bunlardan ilkinin yapmayıp iş yaptığını söyleyenler, ikincisinin işini yapanlar, üçüncüsünün de işini yapmakla yetinmeyip daha iyisini yapma gayreti içerisinde olanlar şeklinde sıralandığını belirtti.

“Mazeret terazisinin tartamayacağı günah yoktur”

Allah’ın kullarından yaptıkları işin en iyisini ve en güzelini yapmalarını istediğini dile getiren Gökmen, “Yaptığınız işlerle ilgili mazeret üretmeyin, hep en iyisini yapın. Çünkü mazeret terazisinin tartamayacağı günah yoktur.” dedi.

“Öyle yaşayın ki öldüğünüzde düşmanlarınız bile ağlasın”

Gökmen, Hz. Ali’nin “Öyle yaşayın ki öldüğünüzde düşmanlarınız bile ağlasın” sözüne vurgu yaparak “Bizler yaşarken ölmeye değil, öldükten sonra da yaşamaya talip olmalıyız.” açıklamasında bulundu.

Etkinlik bir öğrencinin isteği üzerine Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen’in Fuzuli’nin Su Kasidesini okuması ve ardından Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İbrahim Yılmaz’ın Rektör Gökmen’e çiçek takdim etmesi ile sona erdi.