Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Sn. Prof. Dr. Sabri Gökmen, Anadolu İmam-Hatip Lisesi  öğrencilerinin konuğu oldu.
Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından mutat olarak düzenlenen “ Her Ay Bir Konuk”  isimli etkinlikler zincirinin bu ayki davetlisi Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen oldu. Okul konferans salonunda öğrencilere hitap eden Gökmen’in konuşması, öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü.  

“İnsanın yapabileceği en güzel iş sevmektir.” diyen Gökmen, öğrencilere okul yıllarından örnekler verdi. Başarıya giden yolda atılması gereken adımlar hakkında düşüncelerini öğrencilerle paylaşan Gökmen, sevmenin ruha yapılan bir yatırım olduğuna değinerek: “Sevmek; yüreklere ve kalplere dokunmaktır. Sevmek; ruha yapılan yatırımdır. İmam Hatipli olmak, önce sevmek demektir. Emek vermeden sevemezsiniz. İnsanlığa hizmet için bir İmam Hatipli olarak, yaptığımız işlerin daha iyisini nasıl yaparız diye uykularımızın kaçması gerekir.”  dedi.

Gökmen, başarılı olmanın sırrını, inanmak, hedef belirlemek, çok çalışmak, sebat etmek ve bunlarla beraber yüce takdire rıza göstermek olarak açıkladı. “Emek olmadan kaliteli ürün olmaz.” diyen Gökmen, “Baştan savma hiçbir iş nitelikli olmaz. İşimize ahlak da katmalıyız. Bir mesleğin ahlâkı, meslekten daha önemlidir. İmam Hatipli olmak yaşarken ölmek değil, öldükten sonra da yaşamaktır. Öyle yaşayalım ki öldükten sonra, bizden hoşlanmayan insanlar bile ağlasın.” dedi.

Konuşmasının sonunda öğrencilerden gelen soruları içtenlikle cevaplandıran Gökmen, bu buluşmaya vesile olanlara idareci ve öğretmenlere, gösterdikleri ilgiden dolayı öğrencilere teşekkür etti.