Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve 15-16 Nisan’da gerçekleştirilen "Üniversite Tanıtım Günleri" etkinliğine katıldı. Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen tanıtım günlerinde KMÜ dâhil olmak üzere 22 üniversite stant açtı.
Öğrencilerden KMÜ’ye Yoğun İlgi

Üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilere rehberlik amacıyla düzenlenen tanıtım günlerine 7 devlet üniversitesi, 15 özel üniversite katıldı. Eğitim-öğretim altyapısı, sosyal ve sportif tesisleri ile barınma şartlarının uygunluğunun yanı sıra devlet üniversitesi olması ve Niğde’ye yakın mesafede bulunması dolayısıyla KMÜ standına öğrencilerin ilgisi yoğun oldu. Öğrencilerin üniversiteye giriş sürecinde merak ettikleri konuları öğrenme şansı buldukları tanıtım günlerinde KMÜ’yü, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi personelleri Aydan Yücel, Sibel Bayram, Nefise Yüksel ve Murat Beyaz temsil etti.

“Meslek hayatı öncesinde en önemli adım doğru tercihtir”

Niğde 5 Şubat Spor Salonu’nda düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, öğrencilerin hayatlarını doğrudan etkileyecek olan bu süreçte onları bilgilendirmek adına gerçekleştirilen tanıtım günlerinin önemine dikkat çekerek, “Hayatımızın büyük bir bölümünü kapsayan meslek yaşantımız öncesinde yapılan tercihler çok önemli. Öğrencilerimiz, yapacakları tercihle hayal kırıklığı yaşamamaları için tercihlerini titizlikle yapmalılar.” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, üniversite tanıtım günlerinde öğrencilerin kendilerini umutsuzluktan kurtarmak, güvende bir geleceğe ve kaliteli bir mesleğe kavuşturmak için Türkiye’nin dört bir köşesinden gelen üniversite temsilcilerinden en iyi şekilde faydalanmaları gerektiğini belirtti. Yaşar, “Öğrencilerimiz buradaki görevli arkadaşlara merak ettikleri soruları sorup, onlardan bilgi alarak edinecekleri izlenimlerle en sağlıklı kararı vereceklerdir.” diye konuştu.

“Umarım ailenize ve memleketinize hayırlı bireyler olursunuz”

Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar’ın ardından konuşan Niğde Valisi Necmeddin Kılıç ise üniversite tercihlerinin bireyin hayatında önemli bir rol oynadığını ve bu tercihlerin doğru yapıldığı takdirde asıl hedefe ulaşılabileceğini söyledi. Vali Necmeddin Kılıç, öğrencilerin bundan sonraki hayatlarına eksen çizecek önemli bir zaman aralığında olduklarını belirterek, “Öğrencilerin bu yaşlarda gösterdikleri gayret geleceklerinde belirleyici rol oynayacak. Umarım hepiniz kendinize, ailenize ve memleketinize hayırlı bireyler olarak hayatta boy gösterirsiniz.” dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tek tek stantları gezdi. Üniversite temsilcileri de protokol üyelerine üniversitelerinin tanıtım ürünlerinden oluşan hediye paketlerini takdim etti.

46 lise ve 5 bine yakın öğrenci ziyaret etti

Üniversite tanıtım etkinliğinin ikinci gününün sonunda ise kapanış konuşmasını yapan Niğde İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Şener, il ve ilçe olmak üzere Niğde genelinde 46 lisenin etkinliğe katıldığını ve 5 bine yakın öğrencinin tanıtım organizasyonunu ziyaret ettiğini söyledi.

Üniversite temsilcilerine katılım sertifikası verilmesinin ardından Niğde’nin tarihi ve turistik yerlerine yönelik tanıtım gezisi düzenlenmesiyle etkinlik son buldu.