Uluslararası ilişkilerin verimliliği için KMÜ’de yabancı öğrenci ve öğretim elemanı sayısı artıracaklarını ifade eden Karataş Üniversitenin kültürel zenginliğini artırmanın yanında sınır ötesi kurumlarla ilişkileri geliştirmenin kalite denetimi açısından da katkılar sağlayacağının altını çizdi. 

“Uluslararası Türkçe Kongresi” Sözü

Karamanın ismiyle özdeş olan “Türkçe” ve “Gıda” konusunda her yıl KMÜ’nün önderliğinde “ Uluslararası Türkçe Kongresi ve Uluslararası Gıda Bilimi ve Teknolojisi Kongresi yapacaklarını söyleyen Prof. Karataş, “bölgemizin sorunlarına bilimsel çözümler üretmek zorundayız” dedi.

Günümüz koşullarının vazgeçilmez unsurlarından olan yükseköğretimde uluslararasılaşmaya verdikleri önemi ortaya koyan Karataş bu alanda yapılacak somut çalışmaları anlattı. Karaman’ın Türkçenin merkezi olması görüşünü pekiştirmek için yurt dışı üniversitelerle anlaşma yapılarak Türk Dili ve Edebiyatı alanında eşdeğer diplomalar verileceğini söyleyen Karataş Akademik personelin değişim programlarına katılımlarının da teşvik edileceğini ifade etti. 

Karaman’da Öğrenci ve Hoca Sayısı Artırılacak

Kentin yurtdışına açılan kapılarından biri olarak Üniversitenin önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Prof. Dr. Karataş “Üniversitemiz faklı kültürlerle zenginleşen bir anlayışı sonuna kadar destekleyecektir. KMÜ’nün bu alanda kat edeceği yolun hem çalışanlarımızın mesleki gelişimi için hem de kentimizin gelişimi için önemli bir fırsat olacağının farkındayız. Kültür elçileri olarak gördüğümüz yapancı öğrenci ve öğretim elemanlarının sayılarını artırmak ve onların kentimizde yaşam alanlarını genişletmek için gerekli desteği vereceğiz. Akademisyenlerimizin değişim programlarına katılımını teşvik edecek uygulamalar ortaya koyacağız. Üniversitemiz kadrosunun uluslararası düzeyde çalışmalarla elde ettiği birikimler Kurumumuza iyi bir geri dönüş sağlayacağı gibi Üniversitemizin uluslararası alanda görünürlüğünü artıracak olan akademisyenlerimizin bireysel gelişimleri de desteklenmiş olacak. Kendi alanında dünya çapında projeler üretebilecek bir kadro oluşturmak için yönetim olarak gerekli zemini hazırlayacağız.” diye konuştu.

Karaman Evleri inşa edilecek

Karamanın ismiyle özdeş olarak “Karaman evi” adı altında konutlar inşa edilerek yabancı öğrencilerin barınma sorunu çözüleceğinin vaat eden Karataş  “ Halen KMÜ’de çok düşük oranda olan yabancı öğrenci sayısının artırılması hem eğitim-öğretimde hem de sosyal yaşamda uluslararası bir kimliğin oluşmasına katkı verecektir” dedi.