Akademik Başvuru Sistemi; akademik kadrolara başvuran adayların evraklarını internet ortamından hızlı bir şekilde gönderebilmelerini, posta veya kargo ücreti ödemeden, sadece birkaç dakika içinde başvuru yapabilmelerini sağlıyor.
 

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen “Üç yıl önce kurulan üniversitemizde, bilişim sektöründeki gelişmelere uyum sağlama yönünden çalışmalar yoğun bir şekilde devam etmektedir. Sürekli yenilik yaşanan bilişim dünyasındaki ilerlemelere paralel olarak Üniversitemizde, güçlü bir bilişim alt yapısı oluşturulmuştur. Üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanlığı personeli tarafından geliştirilen sistem, adaylar arasında objektif ve adil bir değerlendirme açısından çok önemli katkılar sağlamaktadır.” dedi.
 
Akademik Başvuru Sisteminin güvenilir, objektif, denetlenebilir özelliklere sahip olduğunu vurgulayan Rektör Gökmen, bu sistemin öğretim üyesi ve öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanlarına yönelik hizmet sunduğunu, otomasyon sisteminde hiçbir eleştiriye maruz kalmayacak şekilde akademik değerlendirmelerin yapılabildiğini belirtti.
 
Akademik Başvuru Sistemiyle KMÜ Meslek Yüksekokulu Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojisi/Otomotiv Teknolojisi programına başvuran öğretim görevlisi adayı Ayşe Nihan Basmacı; “Ben Türkiye’de başka üniversitelere de akademisyen olmak için başvuru yaptım. Tüm başvurularımda posta veya kargo ücreti verdim. Başvuru evraklarının fotokopileriyle uğraştım. Ama KMÜ’deki Akademik Online Başvuru Sistemi sayesinde yaşadığım yer olan Denizli’den hiç masraf yapmadan hızlı şekilde başvurumu yaptım. Bu sistem bana göre çok güvenli ve çabuk. Maliyet yönünden de çok avantajlı. En çok beğendiğim yönü; diğer adayların bilgilerini de görüp değerlendirebilmemiz oldu. Çok eski üniversitelerde bile postayla başvuru yapılıyor. Yeni kurulan bir üniversite için büyük bir atılım bu. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi yetkililerini tebrik ediyorum.” diye konuştu.
 
KMÜ Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Bölümünde araştırma görevlisi olmak için Akademik Online Başvuru Sistemiyle başvuru yapan Kevser Betül Bürün; “Üniversitelere başvurularda ALES, akademik ortalama ve diğer hesaplamalarda haksız uygulamaların olduğunu duyuyoruz. Bu sistemle her şey şeffaf. Yani haksızlık asla mümkün değil.” ifadelerini kullandı.
 
KMÜ Edebiyat Fakültesi Yeniçağ Tarihi Bölümüne başvuru yapan Zehra Dönmez ise; “Türkiye’de böyle bir sistemi ilk kez Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde gördüm. Bu uygulamanın diğer üniversitelere ve kurumlara da örnek teşkil etmesini ümit ediyorum. Bu uygulama sayesinde her aday, idare tarafından yapılan her bir işlemi açıkça görüyor ve her şey şeffaf olarak yürütülüyor. Üniversitenin Rektörüne bu uygulamayı yaptırttığı için teşekkür ediyorum.” dedi.
 
Bilgi ve iletişim teknolojilerine yönelik yatırımların başarıyla gerçekleştirildiği KMÜ’de; herkesin izleyebileceği, tarafsız, denetlenebilen, masrafsız ve hızlı olan bu uygulama, diğer üniversiteler için de örnek olma niteliği taşıyor.