Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Uygulama Anaokulu tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliği düzenlendi. 23 Nisan kutlamalarına Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Münir Oktay, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci velisi katıldı.
Uygulamalı Anaokulu öğrencilerinin şiirler okuduğu ve tiyatro gösterisi yaptıkları etkinlikte aynı zamanda minikler kendileri için hazırlanmış olan müzikler eşliğinde dans ederek izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. 40’ın üzerinde miniğin katıldığı etkinlikte öğrencilere Uygulama Anaokulu Müdürü Havva Karakışla ile öğretmenler Nurcan Özçelik, Şeyma Akkurt ve Seda Keleş eşlik etti.

“Çocukların her kıpırdanışı bir mana taşır”

Uygulama Anaokulu Müdürü Havva Karakışla çocukların enteresan ve karmaşık bir yapıda olduklarını söyleyerek, onların sabahtan akşama kadar sorumsuzca yapmış oldukları her hareketin aslında bir anlamı olduğunu belirtti.

Ebeveynlerin ve çevrenin bu hareketleri gayretsizce bir çaba olarak gördüklerini ifade eden Karakışla, “Çoğu zaman onları bu hareketlerinden men ederiz. Hâlbuki onların her kıpırdanışı bir mana taşır. Elinden alınan bir eşyayı vermezken malını ve hakkını korumayı öğrenirler. Masanın üzerindeki eşyaları çekerek yere atarken hem kuvvet gösterisi yapar hem de eşyaların çıkardıkları sesleri kontrol ederek duyma hislerini güçlendirirler. Bu gibi davranışlar anne ve babalar tarafından şımarıklık olarak nitelendirilse de çocuklar ‘arzusunu söyleme, soru sorma ve etrafında olan biteni anlamaya çalışma’ özgürlüğüne bu şekilde sahip olmaktadır.” şeklinde konuştu.

“Çocuklarımız milletimizin yarınlarını şekillendirecek”

Uygulama Anaokulu öğretmenlerinden Nurcan Özçelik ise geleceğimizi temsil eden çocuklarımızın geçmişten aldığı güçle milletimizin yarınlarını şekillendireceğini belirterek, “Milli bayram olmasının yanı sıra bütün dünyada evrensel bir özellik kazanmış olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla başta ülkemiz olmak üzere tüm dünya çocuklarının bayramını kutluyorum.” dedi.

Miniklerin Onuncu Yıl Marşı okuması ve dans gösterisi yapmasının ardından etkinlik sona erdi.