Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Karaman konulu bilgi yarışması düzenlendi. Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen yarışmaya Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İbrahim Yılmaz, Personel Daire Başkanı Mustafa Sağlam, Kütüphane ve Dökümantasyon Daire Başkanı Hıdır Metin, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı. 
Başkanlığını Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hülya Aşkın Balcı’nın yaptığı yarışma jürisinde Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hatice Yalçın, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Namık Kemal Erdemir, KMÜ Genel Sekreter Yardımcısı Adnan Tiske ve Karamandan.com Editörü Adem Kocatürk yer aldı. 

Üçer kişiden oluşan dört grubun bulunduğu bilgi yarışmasında, yarışmacılara toplamda elli soru soruldu. Bir soru haricinde tüm sorulara en az bir grup doğru cevap verirken, hiçbir grubun bilmediği tek soru dinleyicilere yöneltildi ve bilen kişiye hediye verildi.

Yarışma sonucunda ikinci grup 42 puanla yarışmayı lider tamamlarken, 41 puan alan birinci grup 2. , 40 puan alan üçüncü grup 3. ve 37 puan alan dördüncü grup 4. oldu.

Yarışan bütün gruplara hediyelerin verildiği program, jüri üyelerine Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İbrahim Yılmaz tarafından plaket sunulmasıyla sona erdi.