Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan ve tamamında Arapça konuşulan programın moderatörlüğünü Arap Dili ve Belâgatı Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi İsmail Aldemir yaptı. Aldemir, böyle bir programı düzenlemekteki amaçlarının öğrencilerin Arapçaya karşı motivasyonlarını arttırmak ve Arapça konusunda bilgi seviyelerinin farkına varmalarını sağlamak olduğunu ifade etti. 

İlgiyle takip edilen programda ilk olarak hazırlık sınıfı öğrencilerinden Abdullah Erol, Asliye Göregen, Havva Baygöz ve Ali Bışkıcı 'İslami İlimler Fakültelerinde Eğitim Dili yüzde 50 Arapça, yüzde 50 Türkçe mi Uygulanmalıdır' konulu münazara gerçekleştirdiler. Konu hakkında fakülte içerisinde röportajlar yapan öğrenciler, röportaj videolarını da sinevizyonda sundular.

Münazara programından sonra öğrencilerden Mustafa Telli, Arapça şiir okudu. Ardından dört hazırlık sınıfı arasında öğrencilerin Arap dili konusunda bilgi ve genel kültür seviyelerini ölçen soruların yer aldığı bilgi yarışması yapıldı. 

Münazaraya katılan ve bilgi yarışmasında başarılı olan öğrencilere hediye takdiminin ardından toplu fotoğraf çekimiyle program sona erdi.