Yazar Ceyhan Korkmaz, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Konferans Salonunda düzenlenen söyleşide ‘Mana Denizi, Babamın Yüzü, Aşk Denizi, Saklı Deniz ve Deniz’ adlarındaki beş kitabı hakkında bilgi verdi.

Okumaya ilkokul yıllarında öğretmenlerinin teşviki ile başladığını söyleyen Ceyhan Korkmaz, yazarlık serüveninin ise günlük tutmayla başladığını ve gün geçtikçe bu alışkanlığın bir tutkuya dönüştüğünü dile getirdi.

“Soma’da birçok arkadaşım ve komşumu kaybettim”

‘Babamın Yüzü’ isimli kitabında Soma’da yaşanan maden faciasını konu aldığını belirten Yazar, öğrencilere kitabın tanıtımı için hazırlanan videoyu izletirken kitabı yazma amacını anlattı. Korkmaz, babasının emekli bir madenci olduğunu, aynı zamanda kendisinin de facianın yaşandığı madende staj yaptığını söyleyerek, “Madende çalışmak çok zor bir iş. Staj sürecimde bu zorluğu birebir yaşadım ve gördüm. O kazada birçok arkadaşımı ve komşumu kaybettim. İçimdekileri dile getirmenin ve bu kitabı yazmanın benim için bir görev olduğunu düşünerek kitabı yazmaya karar verdim.” dedi.

“Yaşadıklarınızı mutlaka not edin”

Yazar Ceyhan Korkmaz, altı yaşından bu yana not tuttuğunu ve bu notları kitaplaştırdığını ifade ederek iyi bir yazar olmak için neler yapılması gerektiği konusunda öğrencilere tavsiyelerde bulundu. İnsanların yaşadıklarını muhakkak kaydetmesi gerektiğinin altını çizen Korkmaz, “Yaşadıklarınız sizin hayal dünyanızı geliştirecektir fakat bu anıları unutmamak için kesinlikle not tutmalısınız. Çünkü söz uçar, yazı kalır. Bu notlar sizin yazarlık becerilerinize de, hayatınıza da katkı sağlayacaktır.” şeklinde konuştu.

Her gece yatmadan önce yaklaşık 40 sayfa kitap okuduğunu söyleyen Yazar Ceyhan Korkmaz, herkesin özellikle de gençlerin, kitap okumayı alışkanlık haline getirmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Söyleşi, Yazar Ceyhan Korkmaz’ın öğrencilerin sorularını cevaplamasının ardından kitaplarını imzalamasıyla sona erdi.