Charlie Chaplin'in ilk sesli filmi olma özelliğini taşıyan ‘Büyük Diktatör’ filminde Chaplin tarafından canlandırılan Adolf Hitler ve Nazizm oldukça sert bir şekilde eleştiriliyor. Chaplin’in, Adolf Hitler'in parodisi olan Adenoid Hynkel ile Yahudi bir berberi canlandırdığı film, Amerika Birleşik Devletleri'nin Nazi Almanyası ile hâlâ barış içinde olduğu bir dönemde çekilmesi dolayısıyla kendi zamanı için sıra dışı bir yere sahip.

‘Büyük Diktatör’, 1997 yılında Amerika Birleşik Devletleri Kongre Kütüphanesi tarafından kültürel, tarihi ve estetik olarak önemli filmler arasına seçilerek ABD Ulusal Film Arşivi'nde muhafaza edilmesine karar verilmesine karşın gösterime girdiği yıllarda Almanya'da yasaklanmış.

KMÜ Felsefi Düşünce Öğrenci Topluluğu Başkanı Murat Han Karaaslan, bu güne kadar düzenlemiş oldukların film gösterimlerinin öğrenciler tarafından beğeni ile karşılandığını belirterek, “Düzenleyecek olduğumuz yeni film gösterimleri ile arkadaşlarımızın eğlenmelerini, eğitim faaliyetleri dışında kendilerine zaman ayırarak sosyal ve kültürel anlamda yeni kazanımlar elde etmelerini arzuluyoruz.” dedi.