İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Karamanoğlu Mehmetbey Konferans Salonunda 10 Nisan Çarşamba günü gerçekleştirilen etkinliğe KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğretim elemanları ile öğrencileri katıldı. 

“Çocuk Oyunları Günleri” kapsamında Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği 3. sınıf öğrencileri sözel ve poster sunumlarını katılımcılarla paylaştılar. 

Oturum başkanı Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Tekin yaptığı konuşmada; oyunun çocuk için önemli bir etken olduğunu belirterek, “Oyun çocuğun saklı dünyasıdır. Eğitsel oyun faaliyetlerinin önemini vurgulamak için bu etkinliği gerçekleştirdik.” dedi.

Eğitim kapsamında şu sözel sunumlar gerçekleştirildi: Oyunun spor gelişimi üzerine etkisi, Türkiye’deki çocuk oyunları, dünyadaki çocuk oyunları, çocuk oyunlarının işlevleri, çocuk oyunlarının sınıflandırılması, oyunun pisikomotor gelişimi üzerine etkisi, oyunun bilişsel gelişim üzerine etkisi ve Türkiye’deki yedi coğrafi bölgeye ait çocuk oyunları. 

Öğrenciler, sözel sunumlarında anlattıkları çocuk oyunlarını uygulamalı olarak arkadaşlarına göstererek çocukluk yıllarına dönme imkânı buldular. 
 
Oyunun dil gelişimi üzerine etkisi, çocuk ve oyun kuramları, çocuk oyunlarındaki fiziki ortam, çocuk oyunlarındaki sosyo-kültürel ortam, çocuk oyunlarındaki teknolojik ortam, oyun ve duygusal yaşantı konu başlıklarından oluşan poster sunumlarla da zenginleşen eğitime öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.