Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Enerji Sistemleri Mühendisliği ile Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi tarafından ortaklaşa 1. Enerji Bilim Şenliği düzenlendi.

Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği laboratuvar alanında düzenlenen 1. Enerji Bilim Şenliğinde öğrencilerin ders kapsamında hazırladıkları on üç poster ve dokuz enerji projesi ziyaretçilere tanıtıldı.
Etkinlik hakkında bilgi veren Enerji Sistemleri Mühendisliği Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Selmin Ener Ruşen ve Yrd. Doç Dr. Buket Bezgin Çarbaş, bu yıl ilkini düzenledikleri Enerji Bilim Şenliği ile öğrencilerin mezun olmadan önce uluslararası konferanslara katılımını ve poster sunumunu öğrenmelerini, ayrıca kendilerini geliştirerek tecrübe sahibi olmalarını amaçladıklarını dile getirdiler.

Etkinlikte poster sunumu ve enerji projelerinin tanıtımının ardından Mühendislik Fakültesi öğretim üyelerinden oluşan jüri tarafından öğrenci projeleri oylandı. Özgünlük, konuya hâkimiyet, görsellik, sunum, tasarım, geri dönüşüm gibi pek çok ölçüt çerçevesinde gerçekleştirilen değerlendirmeler sonucunda poster sunumunda; Nuh Cevdet Alparslan ve Mücahid Koç birinci, Barış Emre Bingöl ikinci, Ayhan Vanlıoğlu ve Şeyma Poyraz ise üçüncü oldu. Enerji projelerinde ise Mustafa Can, Ozan Çetin ve Samet Öz birinci, Barış Emre Bingöl ikinci, Fatih Kaplan ve Esvet Çağrı Gür ise üçüncü oldu.