Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Gençlik İnisiyatifi ve Genç Girişimciler Öğrenci Topluluğu ile Atiker Akademi’nin ortaklaşa düzenlediği toplantıda iş yazılımları tanıtıldı.

Atiker Akademi’nin Altın Bilezik projesi kapsamında geçtiğimiz haftalarda Selçuk Üniversitesinde gerçekleştirdiği tanıtım toplantısının ikincisi Karaman’da yapıldı. KMÜ Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe KMÜ Genel Sekreteri Ahmet Tüfekci, üniversite çalışanları ve öğrenciler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan KMÜ Gençlik İnisiyatifi Öğrenci Topluluğu Başkanı Fatih İlhan, öğrenci toplulukları olarak Karaman’daki ve üniversitedeki gençlerin sosyal, kültürel, bilimsel ve kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak projelere imza atmayı sürdüreceklerini ifade etti. İlhan, ayrıca Nisan ayının son haftasında Atiker Akademi tarafından verilecek iş yazılımları eğitiminin öğrenciler için önemli olduğunu söyledi.

Açılış konuşmasının ardından Atiker Yazılım Satış Pazarlama Yöneticisi Burak Derin kürsüye gelerek ekonomi ve iş dünyası konusunda genel bir değerlendirme yaptı. Atiker Bayi Kanal Yöneticisi Sertaç Papan ise Atiker Şirketler Grubu ve Şirket Akademisi konusunda katılımcılara bilgi verdi.

Programda son olarak Atiker Akademi’nin bir sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirdiği Altın Bilezik projesi hakkında sunumlar yapıldı. Kurumsal Proje Uzmanı Alper Abalı ve Sistem Analisti Hülya Koçyiğit’in birlikte gerçekleştirdiği proje tanıtımında ikili, öğrencilerden gelen kariyer ve iş hayatı ile ilgili soruları da yanıtladılar. İnteraktif bir ortamda yapılan sunum esnasında ayrıca bir sürprize de yer verilerek Atiker Akademi’nin Konya Teknokent ofisinde üniversite öğrencilerine yönelik gerçekleştirdiği MS SQL Raporlama Eğitimine video konferans yöntemi ile bağlanıldı.

Proje tanıtımının ardından Atiker Akademi yetkilileri KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’i makamında ziyaret ettiler. Ziyarette Rektör Gökmen, KMÜ olarak yenilikçi proje ve yazılımlara her zaman kapılarının açık olduğunu dile getirirken Atiker Yazılım Genel Müdürü Özhan Sezgin de geleceğin teminatı gençlerin eğitimi noktasında Akademi olarak üzerlerine düşen ne varsa gerçekleştirmekten memnuniyet duyacaklarını ifade etti.