Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Konferans Salonunda düzenlenen eğitimde öğrencilerin üniversite yaşantısında ve mezun olduktan sonra yapmaları gerekenler hakkında bilgi veren Kadir Sulak, “Niyetimiz davranışlarımızı belirler. Beyinde bir gerçekçilik yoktur, sadece sizin oluşturduklarınız vardır. Beyine ne gönderirseniz onu kabul eder ve uygular. Yapamam, edemem gibi olumsuz düşüncelerden uzak durmanız gerekiyor.” dedi.
Özgeçmiş hazırlama teknikleri hakkında da bilgi veren Sulak, özgeçmiş hazırlarken sıkça yapılan yanlışları sıraladı ve öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Sulak, işverenlerin iş başvurularını incelerken artık daha detaycı davrandıklarını vurgulayarak, “İşverenler artık kişilerin hobilerinden tutun da katıldıkları eğitim programlarına kadar değerlendirmeye alıyor. Çünkü artık kişilerin çoğu aynı düzeyde eğitim seviyesine sahipler. Sizi diğerlerinden bir adım daha ön plana çıkaracak hobiler edinin ve bu yönde eğitimlere katılın.” şeklinde konuştu. 

Kadir Sulak, iş başvurusuna gidilirken giyimden davranışa bütün detayların belirleyici olduğunu söyleyerek üniversitenin öğrenciler için bir gelişim aracı olduğunu belirtti, öğrencilere öğrenmekten ziyade katıldıkları etkinlikler ve gerçekleştirdikleri faaliyetlerle kendilerini geliştirmeleri tavsiyesinde bulundu. 

Kadir Sulak eğitim boyunca katılımcılara öğrenme teknikleri, hızlı okuma, hipnoz gibi farklı uygulamalar yaptırdı. Eğitim plaket takdiminin ardından sona erdi.