Daha önce öğrencilerin bilimsel alanda başarısını teşvik edecek çalışma önerileri ile gündeme gelen Karataş bunun yanında sosyal alanda yapılacak çalışmalar ile eğitim ve öğretimin bir bütün olarak ileri taşınacağını vaat etti.

Öğrenci Topluluğu Faaliyetleri
Öğrenci topluluğu faaliyetlerinin KMÜ’nün sürdürülebilir bilim politikasının ana unsurları olacağını dile getiren Karataş topluluklar tarafından yapılan faaliyetlere azami derecede destek verileceğini söyledi. Üniversitenin gelişmesinin ancak öğrencilerin elde ettikleri kazanımlarla ölçülebileceğinin altını çizen Karataş “tabandan tavana tüm çalışanlarımızın olduğu gibi Üniversitemizin varlık nedeni olan öğrencilerimizin de her aşamada kendini gösterebileceği bir ortam oluşturmak istiyoruz. Öğrencilerimizin bilimsel donanım elde etmeleri ve kişisel gelişimleri için en geniş imkânları sunarken elde ettikleri donanım ile onlardan kurumumuza da katkı sağlayabilecek, öğrendiklerini pratikte uygulayabilecek yetkinliğe ulaşmalarını arzu ediyoruz. Üniversite hayatının teorik eğitimle sınırlandırılamayacağını düşünüyor, sosyal alanda sunulacak imkanların hem çalışanlarımız için hem de öğrencilerimiz için hayati öneme sahip motivasyon aracı olduğunu biliyoruz.” diye konuştu.  

Koordinatörlükler kurulacak
Ulusal ve uluslararası çapta varlık gösteren bir kurum olarak yapılan çalışmaların etki alanını genişletmek gerektiğini vurgulayan Karataş Mali İşler Koordinatörlüğü, Teknik İşler Koordinatörlüğü, Sağlık-Spor Koordinatörlüğüyle birlikte Basın - Yayın biriminin İletişim Koor¬dinatörlüğüne dönüştürüleceğini söyledi. Koordinatörlük ile birlikte birimin yetki alanları genişletilirken Üniversitenin kurumsal tanıtımının daha yüksek kalitede yapılması planlanıyor. Teknolojik gelişimeler ve çağın gerektirdiği iletişim araçlarının etkili kullanımı konusunda hassasiyeti ile tanınan Karataş elektronik olarak, Üniversite tanıtım dergisi ve öğrenci gazetesi çıkarılacağını da sözlerine ekledi. 

Rektörlük İletişim Merkezi (RİMER) 
Ortak aklın hâkim olacağı yönetim sürecinde yeni fikirlerin uygulamaya konması için yeterli paylaşım ortamının oluşturulacağını, eleştirilerin de kurum yararına yapıcı fikirler olarak değerlendirileceğini dile getiren Rektör Adayı Karataş Tüm şikâyet, sorun ve önerilerin ivedilik ve hassasiyetle ele alınacağı Rektörlük İletişim Merkezi (RİMER) oluşturulacağının müjdesini verdi. Online olarak alınacak eleştirilerin ve farklı taleplerin yönetim için yol gösterici olacağını dile getiren Karataş meslektaşlarına “Eğitim ve öğretimde kaliteyi artırmak için; desteklerinizi bekliyorum.” diye seslendi