Üniversitede 27-30 Nisan tarihleri arasında on iki ayrı program öğrencilerle buluşacak. Etkinliklerin konu başlıkları şu şekilde: “Ünlü Müslüman Bilim Adamları Sergisi, Kutlu Doğum Sergisi ve Kutlu Doğum Gecesi, Çocuk Şenliği, Çocuk Şenliği Tiyatroları ve Keloğlan Tiyatro Gösterisi, [n] Beyin-Neden Bir Beynimiz Var?, Birinci Dünya Savaşı Yıllarında Anadolu İnsanı ve Karamanlı Hacı Hayrettin Efendi, Enerjide Verimlilik, Lösemiye Karşı Bilinçlendirme ve Lösev Tanıtımı, Şiir Dinletisi, Düşünceler ve Kavramlar (Tebliğ Kavramı)”

27 Nisan Pazartesi Günü Dört Etkinlik

Pazartesi günü Gençlik İnisiyatifi Öğrenci Topluluğu tarafından ‘Ünlü Müslüman Bilim Adamları’ konulu sergi açılacak. SKS Sergi alanında saat 10’da açılacak olan sergi 27-28 Nisan tarihlerinde ziyaret edilebilecek.

Diğer bir sergi ise Bilinçli Gençler Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Sergisi olacak. SKS Sergi alanında saat 10’da açılacak olan sergi üç gün boyunca ziyaretçilere açık olacak.

Diğer bir etkinlik ise Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) tarafından hazırlanan

Çocuk Şenliği Sportif Etkinlikleri olacak. BESYO Spor Kompleksinde düzenlenecek olan etkinlikler saat 11’de başlayacak.

Pazartesi gününün son etkinliği ise Genç Araştırmacılar & Sinema ve Tiyatro Öğrenci Topluluğu tarafından gerçekleştirilecek olan Kutlu Doğum Gecesi programı olacak. SKS 1 Nolu Konferans Salonundaki program saat 18’de başlayacak.

28 Nisan Salı Günü Üç Etkinlik

Salı gününün ilk etkinliği Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tarafından organize edilen Çocuk Şenliği Tiyatro etkinliği olacak. Etkinlik BESYO Spor Kompleksinde düzenlenecek ve saat 11’de başlayacak.

Diğer bir tiyatro etkinliği ise ‘Keloğlan’ konulu tiyatro gösterisi olacak. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tarafından SKS 2 Nolu Konferans Salonunda düzenlenecek olan tiyatro etkinliği saat 13’te başlıyor.

Günün son etkinliğinde ise Doç. Dr. Sinan Canan ‘[n] Beyin-Neden Bir Beynimiz Var?’ konulu konferans ile öğrencilerle buluşacak. SKS 1 Nolu Konferans Salonundaki konferans saat 14’te başlayacak.

29 Nisan Çarşamba Günü Üç Etkinlik Daha

Çarşamba gününün ilk etkinliği olan ve KMÜ Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen ‘Birinci Dünya Savaşı Yıllarında Anadolu İnsanı ve Karamanlı Hacı Hayrettin Efendi’ konulu konferans SKS 1 Nolu Salonda saat 14’te başlıyor.

Çarşamba gününün ikinci etkinliğinde ise ‘Enerjide Verimlilik’ konulu panel düzenlenecek. KMÜ Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi’nin organize ettiği panel KMÜ Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda saat 14’te başlayacak.   

Çarşamba günü son olarak Edebiyat ve Kültür Öğrenci Topluluğunun düzenleyeceği etkinlikte öğrencilere Lösemiye Karşı Bilinçlendirme ve Lösev’in Tanıtımı yapılacak. Tanıtım, SKS 2 Nolu Konferans Salonundaki konferans saat 15’te başlayacak.

30 Nisan Perşembe Günü İki Etkinlik

Etkinliklerin son gününde öğrenciler şiire doyacak. Paşa Öğrenci Topluluğu tarafından 30 Nisan Perşembe günü düzenlenecek şiir dinletisi SKS 1 Nolu Konferans Salonunda saat 14.30’da yapılacak.

Nisan ayının son etkinliğini Düşünceler ve Kavramlar "Tebliğ Kavramı" oluşturuyor. KMÜ İslami İlimler Fakültesi tarafından iki haftada bir yapılan etkinlik SKS VIP Salonda saat 15’te başlayacak.