Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) 2013 yılında TÜBİTAK, SANTEZ ve AB projesi yapan akademisyenler ödüllendirildi.

Senato Odasında gerçekleştirilen ödül törenine KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yıldırım, Genel Sekreter Ahmet Tüfekci ve proje sahibi öğretim üyeleri katıldı.

“Çalışmanın ve başarının yanındayız”

Toplantıda konuşan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, “Bugün burada bir güzelliği, bir başarıyı paylaşmak, TÜBİTAK, AB ve SANTEZ gibi projeleri yürüten arkadaşlarımızı kutlamak ve bundan sonra da bu tip projeler yapacak arkadaşların yanında yer aldığımızı göstermek için toplanmış bulunuyoruz. Sıradan değil, aranan bir üniversite olmak için çıktığımız bu yolda emin adımlarla yürüyoruz. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi yönetimi olarak altıncı yılımıza girdik. Bu altı yılda insanlara ne kadar güvenir ve çalışmalarına uygun ortam hazırlarsanız insanların o kadar büyük başarılara imza atacağını gördük.” dedi. 

İnsanları takdir etme ve ödüllendirmenin eleştiri ve cezalandırmaya göre daha yapıcı ve motivasyon artırıcı olduğunu söyleyen Rektör Gökmen, “Dünyada hiçbir insan yoktur ki iltifattan ve güzel sözden olumlu etkilenmesin. Bu nedenle yönetim olarak cezalandırmayı değil, ödüllendirmeyi öncelikli olarak düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

İnsanın doğuştan üretken bir yapıda olduğuna dikkat çeken Gökmen, “İnsan bilgi üretmiyorsa, proje üretmiyorsa dedikodu üretir.” dedi. 

“Başarıyı takımlar elde eder, kalabalıklar değil”

Rektör Gökmen konuşmasını “Biz hepimiz takımız. Başarıyı takımlar elde eder, kalabalıklar değil. Takımımızda bize katkı veren birey sayısını her geçen gün artırmalıyız.” sözleriyle sürdürdü. Gökmen, “Elimizden geldiğince sizin kendinizi gerçekleştirebileceğiniz bir ortam oluşturmaya çalışıyoruz. Buraya sadece proje yürütücülerini davet edebildik. Ancak projelerde görev alan tüm personeli de tebrik ediyorum.” dedi. 

Geçen yıl Konya’da 18 üniversitenin katıldığı toplantıda TÜBİTAK Başkanının yaptığı bilgilendirmeyi de öğretim üyeleriyle paylaşan Rektör Gökmen, TÜBİTAK projelerinde hakem olarak görev yapan akademisyen oranında Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin 18 üniversite arasında ilk sırada yer aldığını belirtti. 

Bilimsel Projelerde Hızlı Artış

Törende söz alan KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yıldırım ise “Eksiklerimize rağmen üniversitemizde iyi bir araştırma altyapısı kurduk. Görüyoruz ki altyapı yatırımlarımız karşısında hızla proje üreten akademisyen arkadaşlarımız var. Şu an 14 öğretim üyemizin 20’nin üzerinde TÜBİTAK, SANTEZ ve AB projesi bulunuyor. Birkaç yıl öncesine oranla proje sayımızın bu kadar hızlı artacağını beklemiyorduk.” şeklinde konuştu. 

“Başarı, bilinçli bir çalışmanın sonucudur”

Törende konuşan proje sahipleri ise üniversite yönetimine kendilerine sağlanan uygun çalışma ortamı ve gelişmiş bilimsel altyapı olanakları için teşekkür ettiler. Üniversite yönetiminin akademik kadroyu oluştururken seçici davrandığına dikkat çeken öğretim üyeleri, şu an ortaya çıkan başarının bilinçli bir çalışmanın sonucu olduğunu söylediler.

Tören, öğretim üyelerine Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen tarafından tablet bilgisayar takdim edilmesiyle sona erdi.