Bahtiyar Gençero, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Konferans Salonunda düzenlenen programda Kariyer.net’in kuruluş sürecini ve yapısını anlatarak, “21 milyon özgeçmiş, 57 bin işveren bu platformda buluşuyor. 360 çalışanla 1999 yılından bu yana hizmet veriyoruz.” dedi.  

“Mezuniyetten sonra sizi tozpembe bir hayat beklemiyor”

Öğrencilere mezun olduktan sonra kendilerini bekleyen süreç hakkında tavsiyelerde bulunan Gençero, “Mezuniyetten sonra sizi tozpembe bir hayat beklemiyor. Herkes bir şekilde işe başlıyor fakat önemli olan doğru yerden başlamak. Kendinizi iyi tanıyın ve yeteneklerinizi keşfedin. Kendinizi bu yönde geliştirin.” şeklinde konuştu.

Özgeçmiş oluştururken yapılması ve yapılmaması gereken hususlar hakkında bilgi veren Gençero şöyle devam etti: “Özgeçmiş hazırlarken bu işe zaman ayırın. İşverenler iş başvurusunda bulunan kişiler hakkında detaylı bilgiyi elde etmek isterler. Özgeçmişinizde referans olarak göstereceğiniz kişiden izin almayı unutmayın ve bu konuda kesinlikle dürüst olun.”

“İş başvurularında ilk izlenim çok önemli”

İş başvurularında ilk izlenimin önemine dikkat çeken Gençero, gençlere mülakat teknikleri ile ilgili tüyolar verdi. Gençero, “Başvuru yaptığınız firma hakkında detaylı bilgiye sahip olun ve firmayı iyi tanıyın.  Mülakata gideceğiniz zaman aşırılıktan uzak, başvuru yaptığınız kurumun kriterlerine uygun kıyafetler seçin. İlk izlenim sizin için çok önemli. Diğer üniversite mezunları ile nasıl rekabet ederim diye düşünmeyin. Yapamam diye düşündüğümüz şeylerin bir adım daha ötesine geçtiğimizde o işi yaptığımızı görüyoruz. Siz de kendinize güvenin, kendinize yatırım yapın ve rakiplerinizle rekabet etmek için çok çalışın.” dedi.  

Programın sonunda şanslı beş öğrenciye eğitim programı hediye edilirken konferansa katılan öğrencilere de katılım sertifikası verildi. Genç Girişimciler Öğrenci Topluluğu Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Hakan Candan’ın, Bahtiyar Gençero’ya plaket vermesinin ardından etkinlik sona erdi.