Adanalı bir ailenin iki çocuğundan 1991 doğumlu Cansu, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Muhasebe ve Vergi Uygulamaları programını, 1993 doğumlu Tuğba da aynı üniversitenin İşletme bölümünü birincilikle bitirerek ilginç bir başarı hikâyesine isimlerini yazdırdılar.

Üniversitede 11 Haziran günü düzenlenen Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu mezuniyet töreninde birincilik plaketini Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Yıldırım’ın elinden alan Cansu’yu kardeşi Tuğba törende yalnız bırakmazken 17 Haziran’da düzenlenen İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezuniyet töreninde Karaman Valisi Murat Koca’nın elinden plaketini alan Tuğba’nın da yanında ablası Cansu vardı.

 İlk öğrenimlerinden itibaren hiçbir zaman birbirlerinden ayrılmadıklarını ve hem kardeş hem de arkadaş olduklarını dile getiren Cansu ve Tuğba, Karaman’da kaldıkları öğrenci yurdunda da aynı odayı paylaştıklarını söyledi. 

“Başarı tesadüf değildir” 

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi birincisi Tuğba Kayıkçıoğlu Karaman’da yaşamaktan ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde okumaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek başarısının sırlarını paylaştı. Kayıkçıoğlu, “Başarımın ana sebebi çok çalışmak ve inanmaktır. Herkes istediği yere istediği müddetçe ulaşabilir. Dört yıllık eğitimim boyunca burada bulunmaktan büyük keyif aldım. İyi ki burayı tercih etmişim. Üzerimde çok fazla emeği bulunan hocalarıma teşekkür etmek istiyorum.” dedi.  

Tuğba Kayıkçıoğlu son olarak eğitim için Karaman’da bulunduğu süre içerisinde sadece derslerine odaklanmadığını, bunun yanı sıra güzel dostluklar kurduğunu ve sosyal çevresinin de genişlediğini söyledi.  

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunu birincilikle bitiren Cansu Kayıkçıoğlu ise kardeşinin desteğiyle Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesini tercih ettiğini hatırlatarak “Ailemiz bizim her zaman sağlık sektöründe okumamızı istiyordu. Fakat biz finans sektörüne atılmak ve kardeşimle birlikte yeni başarılara imza atmak istiyoruz. Karaman’ı çok seviyorum. Lisans eğitimimi de Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde tamamlamak istiyorum. Üzerimde emeği olan bütün hocalarıma gönülden teşekkür ederim.” diye konuştu. 

Cansu ve Tuğba Kayıkçıoğlu son olarak başarının tesadüf olmadığı mesajını verdiler.