Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) özel yetenek sınavları başladı. Sınavların ilk gününde 447 kız öğrenci yarıştı. 

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği ile Spor Yöneticiliği bölümlerine toplam 140 öğrencinin alınacağı Yüksekokula, 54 kişilik bayan kontenjanı için 447 kız ve 86 kişilik erkek kontenjanı için 1.484 erkek aday başvuru yaptı.

Heyecanlı Bekleyiş

Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu özel yetenek sınavına başvuran adayların aileleri de çocuklarının performansını izleme imkânı buldu. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yunus Emre Konferans Salonu, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı gibi farklı mekânlarda kurulan ekranlar sayesinde aileler çocuklarının sınav heyecanına ortak olurken aynı zamanda sınavı canlı olarak izleyerek seçmeleri takip etti. Öğrencilerini sınava getiren ve elemeleri ekranlardan takip eden aileler üniversitenin kendileri için hazırlamış olduğu bu hizmetten dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

“Çocukların ve ailelerin gönlü rahat olsun”

Özel Yetenek Sınav Komisyonu Başkanı ve KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karataş, yaptığı açıklamada elemelerin şeffaf ve tarafsız bir şekilde gerçekleştirildiğini belirterek, “Adayların sürat, çabukluk, dayanıklılık gibi temel özelliklerini belirlemek amacıyla gerçekleştirilen bu elemelerde öğrencilerimizin etaplardaki performansları, kurulan ekranlardan canlı olarak izlenebiliyor. Bu şekilde aileler herhangi bir şüpheye yer olmadan elemeleri takip ediyor. Adaletli, hakkaniyetli ve şeffaf bir şekilde sınavlarımızı gerçekleştiriyoruz. Çocuklarımızın ve ailelilerinin gönlü bu konuda rahat olabilir.” dedi.