Sesli Kitap uygulamasının tanımının yapıldığı ve tarihçesinin anlatıldığı konferansta çeşitli sunumlar ve slayt gösterimleri de yapıldı. Konferansta eğitim almanın herkesin hakkı olduğuna ve tüm engelli gruplarının da eşit bir şekilde bu haktan yararlanması gerektiği vurgulandı. Ayrıca sesli kitapların görme engelli bireylerin dünyasını aydınlatacak bir gelişme olduğuna dikkat çekildi. 
Konferansta Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Evde Bakım Programı öğrencilerinin yaptığı sunumlarla ‘Sesli Kitap’ uygulamasının yaygınlaştırılması için yapılması gerekenler ve sesli kütüphanede gönüllü okuyucu olmak için gerekli şartlar anlatıldı. 

“Erişilebilir Kütüphane ve Kütüphane Sistemleri”

Kütüphane ve Dökümantasyon Daire Başkanlığı çalışanlarından Asiye Şen ise ‘Sesli İlaç’ uygulamasını tanıttı. Şen, bu uygulama ile görme engelli hasta vatandaşların sesli ilaç yöntemi ile ilaçlarını daha sağlıklı ve güvenilir bir şekilde alabileceklerini belirtti. 

Görme engelli bireylerin hayat hikayelerine ve başarı öykülerine de yer verilen etkinlik, şiir dinletilerinin ardından sona erdi.