Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen mezuniyet törenine KMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Yıldırım, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İbrahim Yılmaz, Genel Sekreter Ahmet Tüfekci, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Fevzi Kılıçel, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. İdris Nebi Uysal, üniversite personeli, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende öncelikle Karaman’ın tanıtımının yapıldığı video gösterimi gerçekleştirildi. Ardından törenin açılış konuşmasını yapan yüksekokul birincisi Cansu Kayıkçıoğlu, iki yıl önce başlayan eğitim serüveninin sonunda mezun olma sevincini paylaşmak için burada toplandıklarını belirterek, “Burada geçirdiğim iki yılın her dakikasından büyük keyif aldım ve bu ailenin bir üyesi olmaktan hep gurur duydum. Üniversitenin sadece öğrencilerine bilgi aktarımı amacı olmadığını aynı zamanda fikirleri ve değerleri anlama, yorumlama becerisi kazandıran bir görevi de olduğunu yüksekokulumuz bize somut bir şekilde kanıtlamıştır. Aileme, kendilerinin öğrencileri olmayı gurur duyarak belirteceğim hocalarıma ve dostlarıma teşekkür etmek istiyorum.” dedi.  

“Hayat boyu doğruluk ve dürüstlükten ayrılmayın”

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İbrahim Yılmaz ise yüksekokulun gelişimi, eğitim olanakları ve teknik altyapısı hakkında bilgi vererek şöyle konuştu: “Ailelerimiz evlatlarının eğitimleri boyunca türlü sıkıntılar yaşadılar fakat bugün onların mutluluklarını paylaşıyorlar. Öğrencilerimizin istikbali ile ilgili en ufak bir endişeye kapılmayın. Alanları ile ilgili en güncel bilgilerle donatılan öğrencilerimizin iş bulma konusunda sıkıntı yaşayacaklarını düşünmüyorum. Akademik personelimiz öğrencilerimize yalnızca teknik bilgi vermekle kalmadı, onlara bir birey olarak topluma karşı sorumluluk sahibi olmayı da öğrettiler. Bizler onlarla gurur duyuyoruz. Sizler de ne kadar övünseniz azdır.” Prof. Dr. Yılmaz, öğrencilere kişisel gelişimlerine ve öğrenmeye devam etmeleri tavsiyesinde bulundu ve “Kendinizi her alanda geliştirmek zorundasınız. Hayat boyu doğruluk ve dürüstlükten ayrılmayın. Bu güzel ülke için güzel işler yapmaya çabalayın.” diyerek sözlerine son verdi.

“Yaptığınız işi severek yapın ve işin hakkını verin”

Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Yıldırım ise ortada bir başarı varsa bu başarının mutlaka tarafları da olacağını ifade ederek, bu başarının mimarlarından ilkinin aileler olduğunu, ikincisinin ise onları hayata hazırlayan öğretim elemanları olduğunu söyledi. Prof. Dr. Ahmet Yıldırım mezun olan öğrencilerin hayatlarında yeni bir evreye geçildiğini vurgulayarak konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bundan sonra zorlu bir hayat sizleri bekliyor. Ancak siz bilgi birikiminizle bu zorlu hayata hazırsınız. Yaptığınız işi severek yapın ve işin hakkını verin. Kazancınızın helal olmasına dikkat edin. İnsanlara severek yaklaşın. Bütün bunları yaptığınız sürece hem kendinizin hem de çevrenizin daha mutlu olacağına inanıyorum. Biz, sizlere sonuna kadar güveniyoruz. Bundan sonraki hayatınızda mutluluklar diliyorum.”

Konuşmaların ardından Recep Uzun isimli öğrenci ‘Sakarya’ şiirini okudu. Daha sonra okul birincisi Cansu Kayıkçıoğlu ve dereceye giren öğrencilere plaketleri verildi ve Kayıkçıoğlu isminin yazılı olduğu plakayı mezuniyet kütüğüne çaktı. 

Nuray Keş isimli öğrencinin seslendirdiği türkülerin ardından diploma törenine geçildi. 250’yi aşkın öğrenci diplomalarını teslim alırken keplerini büyük bir coşkuyla havaya fırlatarak mezuniyetlerini kutladı.