Kongrenin açılışına Karaman Valisi Murat Koca, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karataş, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Çevik, Kongre Başkanı ve KMÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Selahattin Akpınar, akademik ve idari personel ile Türkiye’nin farklı illerinden gelen 500 spor bilimi öğrencisi katıldı.

Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Konferans Salonunda yapılan kongrenin açılışı tüm şehitlerimiz ve Soma’da hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

“Kongrelerle bilgi akışı sağlanıyor”

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Spor Bilimleri Derneği Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Nevzat Mirzeoğlu, düzenlenen kongrelerle spor bilimleri adına dünyada yaşanan gelişmeleri takip edip bilgi sahibi olmanın mümkün olduğunu dile getirerek dernek hakkında bilgiler verdi. Doç. Dr. Mirzeoğlu, “Derneğimiz ulusal ve uluslararası kongreler, sempozyumlar, atölye çalışmaları ve seminerler aracılığıyla yeni teknikleri duyurarak dünya genelinden toplanan bilgilerin yaygınlaştırılması için çalışmayı amaç edinen bir dernektir.” dedi.

“Gerekli bilgi ve birikime sahip olduğumuzu gördük”

Doç. Dr. Nevzat Mirzeoğlu’nun ardından kürsüye çıkan Kongre Başkanı ve KMÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Selahattin Akpınar ise üniversite bünyesinde düzenlenen kongre ve sempozyumlara dikkat çekerek, “Üniversite olarak düzenlemiş olduğumuz gerek ulusal gerekse uluslararası kongreler ile gerekli bilgi ve birikime sahip olduğumuzu görmüş olduk. Amacımız öğrencilerimizin edindikleri bilgileri ulusal bazda diğer arkadaşlarıyla paylaşmalarını sağlamak ve bu etkileşimi güçlendirmektir.” diye konuştu.

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen ise Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan kaza ile ilgili üzüntüsünü dile getirdiği konuşmasında, “Soma’da hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum. Millet olarak hepimizin başı sağ olsun. Allah bu necip milletimize böyle bir acı bir daha yaşatmasın.” dedi.

“En büyük kazancımız biriktirdiğimiz tebessümlerdir”

İnsanoğlunun ölümün ne zaman ve hangi şekilde geleceğini bilmediğini söyleyen Prof. Dr. Sabri Gökmen, hayatın değerinin ne kadar yaşadığımızla değil, nasıl yaşadığımızla ölçülebileceğini belirtti. Gökmen, “Ölümün bu kadar yakın olduğunu bildiğimiz şu dünyadayapılması gereken en önemli şey işimizi en iyi şekilde yapmaktır. Bu dünyadan göçerken yanımızda götürebileceğimiz tek şey biriktirdiğimiz tebessümler ve edindiğimiz dostluklardır. Dostlarımızın sayısını arttırmalıyız. Bu kongreler bu sevgiyi paylaşmanın ve tebessüm biriktirmenin en iyi yollarındandır. Çiçeği burnunda üniversitemiz de düzenlemiş olduğu kongreler ve sempozyumlarla dost edinmeyi ne kadar çok istediğini göstermektedir.” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Sabri Gökmen’in konuşmasının ardından KMÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunu tanıtan sinevizyon gösterisi yapılarak panel ve oturumlara geçildi.

Kongre tarihleri süresince 500 katılımcı tarafından spor bilimlerinin altı anabilim dalında toplam 27 oturum, 109 sözel sunum ve 105 poster sunumu yapılacak. Kongre, Karaman’ın tarihi ve turistik yerlerine düzenlenecek gezi ile sona erecek.

Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanından Ziyaret

Spor Bilimleri Öğrenci Kongresinin bilim kurulu üyelerinden Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Dr. Tekin Çolakoğlu, kongrenin ilk günü KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’i makamında ziyaret ederek anı plaketi takdim etti. Rektör Gökmen ise kongrede oturum başkanlığı da yapan Dr. Çolakoğlu’na teşekkür ederek kendilerini KMÜ’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.