KMÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Konferans Salonunda düzenlenen seminerde Opr. Dr. Orhan Rahmi Fesçekoğlu, öğrencilere temel yaşam desteği ile ilgili bilgiler sunarken kalp krizi, kaza, ani şok gibi durumlarda hastalara uygulanması gereken yöntemler hakkında öğrencilerin bilgilerini sınadı. 
Öğrencilerle tecrübelerini paylaşan ve yaşadığı olaylardan örnekler sunan Dr. Fesçekoğlu, temel yaşam desteği, yetişkinlerde ve çocuklarda nabız alımı, kardiyak arrest (kalp durması) gibi farklı konularda bilgilerini öğrencilere aktararak, “Kardiyak arrest olgularında yapılan müdahaleler hayatı kurtarmak amaçlı yapılan eylemler serisidir. Bu müdahalelerin başarısı kurtarıcıya, hastaya, sahip olunan kaynaklara, erken ve etkin yapılan müdahaleye bağlıdır.” dedi. 

“Hastalara kendi ailenize gösterdiğiniz hassasiyeti gösterin” 

Dr. Fesçekoğlu öğrencilere insan sağlığı ile ilgili konularda çok dikkatli ve özverili olunması gerektiğini hatırlatarak, “Hastalara kendi ailenize gösterdiğiniz hassasiyeti gösterin. Kendi anneniz, babanız veya çocuğunuz aynı durumda olsa nasıl davranırdınız diye düşünerek müdahale ettiğiniz hastaya da aynı şekilde davranın.” şeklinde konuştu. 

Fesçekoğlu öğrencilere işlerini severek yapmaları ve derslerde öğrendikleri bilgileri karşılaştıkları olaylarda tecrübe etmeleri tavsiyesinde bulunarak, “Çünkü o an sokaktaki bir insanın yapacağı yanlış müdahale belki o hastanın yaşamını kaybetmesine sebep olacak fakat sizin yaptığınız bilinçli müdahale o hastanın kurtulmasına vesile olabilir.” dedi.