Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu (KMÜ SYO) Akademik Kurulu öğrencilerle bir araya geldi.
Karamanoğlu Mehmetbey Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıda Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin yaz stajlarına ilişkin Yüksekokul Akademik Kurulunun 19 Aralık 2013 tarihli kararı öğrencilerle paylaşıldı.

Hemşirelik Bölümü Yarıyıl İçi Uygulama ve Yaz Stajı Yönergesinin 11. maddesinde yer alan ‘öğrencilerin yaz staj uygulamalarını, öncelikli olarak Tıp Fakülteleri ve Eğitim Araştırma Hastanelerinde yapmaları’ konusunun değerlendirildiği toplantı Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Şahin’in başkanlığında gerçekleşti.

Toplantıya Akademik Kurul üyelerinin yanı sıra Sağlık Yüksekokulu Öğrenci Temsilcisi Ahmet Ökmen de katıldı. Yüksekokul çalışanlarının da hazır bulunduğu toplantıda söz almak isteyen tüm öğrencilere söz hakkı tanındı.

Toplantıda Tıp Fakültelerinin uygulama ve mesleki yeterlilik açısından önemi üzerinde duruldu. Akademisyenler geçmiş deneyimlerini öğrencilere aktarırken Tıp Fakültelerinde staj yapan öğrenciler de vermiş oldukları örneklerle bu eğitim kurumlarında staj yapmanın yararlarını anlattılar. Hem çalışıp hem okumak zorunda kalan öğrencilerin durumunun da ele alındığı toplantı, Yüksekokul öğrencileri ve Akademik Kurulun mutabakatıyla sona erdi.

Yüksekokul öğrencileri, Akademik Kurulun kendileriyle ilgili aldıkları kararı tartışmaya açması ve öğrencilere söz hakkı vermesinden dolayı Yüksekokul yönetimine ve Akademik Kurula teşekkür etti.