Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Konferans Salonunda gerçekleştirilen ve sunumunu Mehmet Aca’nın yaptığı söyleşiye üniversite çalışanları, öğrenciler ve davetliler katıldı.

“Geleceği yazmak sizin elinizde”

Gençlik Merkezim Öğrenci Topluluğu Başkanı Mehmet Alp’in emeği geçen ve katılan herkese teşekkür etmesinin ardından kürsüye gelen Mehmet Aca “Turkcell Grup olarak Türkiye’nin her noktasına teknolojiyi götürerek fırsat eşitliği sunmak, insanımızı bilim ve teknolojinin sağladığı avantajlarla tanıştırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu doğrultuda Eylül 2013'te hayata geçirdiğimiz ‘Geleceği Yazanlar’ sosyal sorumluluk projesi kapsamında başlattığımız yazılım seferberliği ile ülkemizin bilişim sektöründeki potansiyelini harekete geçirmeyi hedefliyoruz.” dedi.

“Mobil yazılım her yaştan herkese açık bir uygulama” diyen Aca, “Geleceği Yazanlar projesi ile gençler mobil yazılım dilleri ve web programlama  hakkında verilen eğitimlerden faydalanabiliyor. Bu eğitimler yazılı, videolu ve doğrudan yerinde dersler şeklinde akademisyenler ve tecrübeli mobil yazılım geliştiricileri tarafından veriliyor. Platform üzerinden eğitim alan gençlerin Android, iOS, Windows Phone ve web programlama gibi milyonlara hitap eden platformlara yönelik yazılımları geliştirebilmesi amaçlanıyor.

Eğitimleri başarıyla bitiren katılımcılar, tamamladıkları yazılım dillerinin sertifikalarına sahip oluyor.” şeklinde konuştu.

Mobil yazılımı uygulamalı olarak gösteren ve öğrencilerle birlikte soru cevap şeklinde söyleşiyi eğlenceli hale getiren Mehmet Aca, cevapları bilen öğrencilere ise kitap hediye etti.

Söyleşinin devamında gerçekleştirilen çekilişle öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtıldı. Etkinlik, katılımlarından dolayı Mehmet Aca’ya plaket verilmesinin ardından toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.