21 Aralık Pazartesi İki Farklı Etkinlik

Haftanın ilk gününde Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından üniversite personeline yönelik olarak Hizmet İçi Eğitim düzenlenecek. Bilgi güvenliği, dosya paylaşım sistemi, e-imza gibi konuların anlatılacağı eğitim programı SKS 3 nolu salonda saat 09’da başlayacak.

Diğer bir etkinlikte ise Gençlik Merkezim, Duyarlı Gençler ve Türkiye Gençlik Öğrenci Toplulukları tarafından kariyer söyleşisi düzenlenecek. Sahipkıran Stratejik Araştırmalar Merkezi (SASAM) yöneticilerinin yapacağı söyleşi, SKS 1 nolu salonda saat 14’te başlayacak. 

22 Aralık Salı Günü Altı Etkinlik

Günün ilk etkinliğinde Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından Dünya Paramedik Günü nedeniyle bir program düzenlenecek. Etkinlik, SKS 1 nolu salonda saat 10.30’da başlayacak. 

Aynı gün Mevlit Kandili nedeniyle öğle saatlerinde yemekhane önünde İlim ve Medeniyet Öğrenci Topluluğu tarafından kandil simidi dağıtılırken Yağmur Damlası Öğrenci Topluluğu tarafından da lokum dağıtılacak. Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulunda ise saat 14’te İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halit Çalış tarafından bir söyleşi gerçekleştirilirken öğrencilere ikramlar yapılacak.

Günün bir diğer etkinliğinde Psikolog Esra Öksüz, SKS 2 nolu salonda saat 13’te Sınav Kaygısı konulu bir sunum yapacak. SKS 1 nolu salonda saat 14’te de Genç Girişimciler Öğrenci Topluluğunun organizasyonuyla Sinan Alkış tarafından “TEB Aile Akademisi Finansal Okuryazarlık Eğitimi” verilecek. 

“Bir Valinin Günlüğü”

23 Aralık Çarşamba günü Karaman Valisi Murat Koca, KMÜ öğrencileriyle bir araya gelecek. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Öğrenci Topluluğu tarafından SKS 1 nolu salonda saat 14.30’da “Bir Valinin Günlüğü” başlığıyla düzenlenecek söyleşide Vali Murat Koca, KMÜ öğrencilerinin sorularını yanıtlayacak.

Günün diğer bir etkinliğinde ise Eğitimci Yazar Mustafa Erim, Şehir ve İnsan konulu konferans verecek. Türk Dili ve Edebiyatı Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen konferans, SKS 2 nolu salonda saat 15’te gerçekleştirilecek.

24 Aralık Perşembe Dört Etkinlik

Perşembe günü ilk olarak Türk Dili ve Edebiyatı Öğrenci Topluluğu tarafından öğle saatinde SKS girişinde kitap okuma etkinliği düzenlenecek. Aynı gün saat 14’te ise SKS 1 ve 2 nolu salonlarda iki farklı etkinlik gerçekleştirilecek. Öğrenci Konseyi ve Genç Girişimciler Öğrenci Topluluğunun düzenlediği Kariyer ve Kişisel Gelişim Zirvesi başlıklı etkinlikte Kişisel Gelişim Uzmanı Kadir Sulak, KMÜ’lülerle bir araya gelirken Sağlık Kültür ve Etik Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen Bizim Medeniyetimiz başlıklı konferansla da Yazar Muhammed Ali Eşmeli, KMÜ öğrencileriyle buluşacak.

Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulunda ise saat 14’te Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu tarafından Bilinçli İlaç Kullanımı konulu seminer verilecek, aynı zamanda Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama Programı öğrencileri tarafından bilinçli ilaç kullanımına dikkat çekmek amacıyla fotoğraf sergisi açılacak.

25 Aralık Cuma İki Etkinlik

Haftanın son gününde mucit bilim insanı ve Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Niyazi Acer tarafından Beyin Çalışma Sırları konulu konferans verilecek. Sağlık Kültür ve Etik Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen konferans, SKS 1 nolu salonda saat 14’te gerçekleştirilecek.

Günün ikinci etkinliği ise “Türkiye’nin Ruhu Cemil Meriç” konulu belgesel film gösterimi olacak. Türk Dili ve Edebiyatı Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen etkinlik, SKS 3 nolu salonda saat 15’te yapılacak.

Son Hafta Üç Etkinlik

Aralık ayının son haftasında üniversitede üç farklı etkinlik gerçekleştirilecek. 29 Aralık Salı günü SKS sergi alanında Türk Dili ve Edebiyatı Öğrenci Topluluğu tarafından Mevlana ve Dünya Edebiyatçıları konulu sergi düzenlenecek.

30 Aralık Çarşamba günü ise ilk olarak Elektronik Sporlar Öğrenci Topluluğu tarafından Kampüste LÖSEV konulu seminer gerçekleştirilecek. LÖSEV Temsilcisi Nuray Dündar tarafından verilecek seminer, SKS 2 nolu salonda saat 13.30’da başlayacak. 

Günün ve yılın son etkinliği ise Mehmet Akif Ersoy'u Anma konulu panel olacak. KMÜ Edebiyat Fakültesi ile Sağlık Yüksekokulu tarafından düzenlenen ve SKS 1 nolu salonda saat 14’te başlayacak panelin konuşmacıları KMÜ Edebiyat Fakültesi öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Alaattin Uca ile Yrd. Doç. Dr. Fatih Özdemir olacak.