5070 Sayılı Elektronik İmza Kanunu’nun ‘Güvenli elektronik imzanın hukuki sonucu ve uygulama alanı’ başlıklı 5’inci maddesinde yer alan ‘Güvenli elektronik imza, elle atılan imza ile aynı hukuki sonucu doğurur’ ibaresi elektronik imzalı pek çok uygulamanın yolunu açtı.

Yükseköğretim (YÖK) Yürütme Kurulu da bu gerekçe ile yapmış olduğu toplantıda yasal düzenlemelere uygun olması halinde diplomaların elektronik imza ile imzalanmasının uygun olduğuna karar verdi.

Kararın çıkmasının ardından uygulamayı hayata geçiren ilk üniversite Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) oldu. Böylece daha önce gerçekleştirilen yeniliklerle diplomaların mezunlara çok kısa sürede teslim edildiği KMÜ’de, öğrencilerin yüzünü güldürecek yeni bir uygulamaya daha imza atılmış oldu.

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen de uygulama ile ilgili yaptığı açıklamada, üniversitelerin çağın gerektirdiği değişimlere ayak uydurması gerektiğine dikkat çekti. Rektör Gökmen, “Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, ‘sıradan değil, aranan üniversite’ vizyonu ile yenilikçi uygulamalara öncülük eden bir kurum olmaya devam ediyor. Öğrencilerimizin eğitim-öğretim hayatlarının yanı sıra mezun olduktan sonra da hayatlarını kolaylaştıracak bu tür uygulamalar ile onlara çözüm yolları üretmek ve yardımcı olmak amacındayız. Türkiye’de elektronik imzalı diplomayı ilk kez uygulamaya koyan üniversite olmak ise bize ayrı bir gurur veriyor.” şeklinde konuştu.