Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Konferans Salonunda Şube Müdürü İslam Kafalı, Ali Osman Yılmaz ve Mustafa Arslan tarafından sunumu yapılan toplantıya Öğrenci İşleri Daire Başkanı Mevlüt Balta ve çok sayıda üniversite personeli katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Daire Başkanı Mevlüt Balta, “İntibak Otomasyon Sistemi, hepimizin işine yarayacak bir program. Yatay geçiş, dikey geçiş, Farabi, yaz okulu gibi öğrenci değişim uygulamaları kapsamında kayıt yaptıran öğrencilerin intibak işlemlerini yapmak için 183 üniversitenin eğitim-öğretim sınav yönetmeliği incelenmiş ve geliştirilen sistemle 13 farklı harf grubu tespit edilmiştir. Belirlenen harf grupları Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde oluşturulan komisyon tarafından değerlendirilmiş, ardından Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde kullanılan harf sistemine dönüştürülerek sisteme yüklenmiştir.” dedi.

Toplantıda Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı personellerinden Ali Osman Yılmaz ise ”İntibak Otomasyon Sistemi; daha önce manuel olarak yapılan intibak işlemlerindeki ders adlarının yanlış yazılması, ders kodlarının yazılmaması veya yanlış yazılması,  müfredatta olmayan derslere intibak işlemi yapılması, fazladan seçmeli ders verilmesi, not dönüşümlerinde akademik birimler arasında farklılıkların olması gibi hataların önüne geçecek. İntibak Otomasyon Sistemini kullanmak zorunlu değil fakat çok büyük kolaylıklar sağlayacak.” açıklamasında bulundu.

Sistemde üç ayrı kullanıcı türü bulunduğunu ifade eden Yılmaz şunları söyledi: “Birincisi, intibak işlemlerini yürütecek ve ders eşleştirmelerini yapacak olan akademik personel için; ikincisi, akademik birimlerdeki idari personel için; üçüncüsü ise verilerin sisteme yüklenmesi, saklanması gibi görevleri yerine getirecek öğrenci işleri birim kullanıcıları için oluşturulmuştur."

Otomasyon sistemine, servis.kmu.edu.tr/intibak adresinden ulaşılabileceğini bildiren Ali Osman Yılmaz, İntibak Otomasyon Sistemini uygulamalı olarak anlatarak ders kaydı yapılırken dikkat edilmesi gereken noktaları açıkladı.

Toplantı, İslam Kafalı ve Mustafa Arslan’ın katılımcıların sorularını cevaplandırılmasının ardından sona erdi.