Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ), mezunların diplomalarını en kısa sürede teslim almalarını öngören uygulamalar dikkat çekiyor. Geçen yıl, öğrencilerin diplomalarını kargo ile adreslerine gönderen üniversite, bu yıl öğrencilerin lehine yeni bir uygulamayı daha hayata geçirdi.

Bir Günde Diploma

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde son sınıf öğrencilerinin sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından birkaç saat içerisinde diplomaları hazırlanıyor. Türkiye’deki üniversiteler arasında eşine az rastlanan bu uygulama ile birlikte bu yıl KMÜ Kamil Özdağ Fen Fakültesi son sınıf öğrencilerine mezuniyet töreninde diplomaları verildi.

Eğitim-öğretim dönemi içerisinde ders değişikliği yapılmaması, daha sistematik bir otomasyon programı ve bürokratik işlemlerin minimuma indirilmesiyle birlikte hayata geçen uygulama sayesinde Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi öğrencileri, sınavlarının bitmesinin ardından diplomalarını teslim alarak memleketlerine gitmenin keyfini yaşadılar.

“Örnek bir üniversite olma yolunda ilerliyoruz”

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen konu ile ilgili yaptığı açıklamada KMÜ’nün 2007 yılında kurulmasına rağmen getirdiği yeniliklerle örnek bir üniversite olma yolunda ilerlediğini ifade etti.

Prof. Dr. Sabri Gökmen, “Üniversitemiz genç, dinamik ve gelişime açık yapısı ile her yeni gün yeni bir uygulama geliştirerek, gerek öğrencilerine gerekse ülkemize hizmet etmeye devam ediyor. Amacımız eğitim-öğretim faaliyetlerini en iyi şekilde gerçekleştirmenin yanı sıra getirdiği yeniliklerle de adından söz ettiren iyi bir üniversite olabilmek. Bu hedef doğrultusunda KMÜ ailesi olarak ilerlemeye devam edeceğiz. Diplomaların hızlı bir şekilde teslim edilmesini sağlayan bu uygulamada emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.