KMÜ Arş. Gör. Muhammet Doğan’ın Tübitak Projesi Kabul Edildi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Kamil Özdağ Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Arş. Gör. Muhammet Doğan, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından finanse edilen Girişimcilik Aşamalı Destek Programı kapsamında 100 bin TL hibe almaya hak kazandı.
“Ulusal ve Uluslararası Alanda Ticari Öneme Sahip Bazı Akvaryum Bitkilerinin Doku Kültürü Teknikleriyle Hızlı ve Çoklu Üretimi” başlıklı projesiyle Arş. Gör. Doğan, Türkiye genelinde başvurusu uygun bulunan 1208 proje arasından hibe yardımı almaya hak kazanan 140 proje sahibinden biri oldu ve biyoteknoloji alanında genç girişimci olarak desteklenmeye layık görüldü.

Projesi ile ilgili olarak, akvaryum bitkilerinin çoğaltımında biyoteknolojik bir yöntem olan doku kültürü tekniklerini uygulayacağını ifade eden Arş. Gör. Doğan, dünyada biyoteknoloji alanındaki gelişmelerin hızla arttığını ve Türkiye olarak bu alanda rekabetin içinde bulunmamız gerektiğini vurguladı. 

Arş. Gör. Doğan, biyoteknolojik çalışmalara verilen desteğin arttırılmasının ülkemize önemli katkılar sağlayacağını söyleyerek KMÜ Kamil Özdağ Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Karataş’a ve Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhammad Aasım’a kendisine sundukları destekten dolayı teşekkür etti.