DİKEY GEÇİŞLE 67, YATAY GEÇİŞLE 225 ÖĞRENCİ GELDİ

Önlisans öğrenimini tamamlayıp lisans eğitimine devam etmek isteyen 67 öğrenci dikey geçiş yoluyla Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesine (KMÜ) kayıt oldu. Aynı zamanda başka bir yükseköğretim kurumundan yatay geçiş yoluyla 225 öğrenci KMÜ’ye geçiş yaptı. 

“ÖĞRENCİLERİMİZ ÜNİVERSİTEMİZİN VE ŞEHRİMİZİN EN ÖNEMLİ DEĞERİ”

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, öğrencilerin üniversiteler için büyük önem taşıdığına değinerek, “Öğrencilerimiz gerek şehrimizin gerekse üniversitemizin gelişimi için en önemli değerlerimizdir. Öğrenci odaklı bir yönetim anlayışına sahip olan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, bünyesine kattığı değerlerle Türkiye’nin önde gelen yükseköğretim kurumları arasında yer almaya adaydır.” dedi.

Rektör Gökmen şöyle devam etti: “Ülkemizin farklı bölgelerinden gelen ve farklı kültürlere sahip olan yeni öğrencilerimiz artık KMÜ ailesinin birer parçası oldular. Üniversite olarak farklılıklara hoşgörü ile yaklaşan, kimsenin ötekileştirilmediği bir anlayışa sahibiz. Eğitim-öğretim faaliyetlerimizin yanı sıra kurum kültürümüz ile de sıradan değil, aranan bir üniversite olma yolunda yeni öğrencilerimizin de katılımıyla gelişmeye ve büyümeye devam edeceğiz.”