26 Ağustos-05 Eylül tarihleri arasında KMÜ'ye gerçekleştirilen kayıtlar sonunda bin 489 öğrenci online, bin 239 öğrenci de şahsen olmak üzere toplam 2 bin 728 öğrenci üniversiteye kayıt yaptırdı. Kayıtlar esnasında aileler de öğrencileri yalnız bırakmadı. 
Karaman İl Emniyet Müdürlüğü, Karaman’da hizmet veren öğrenci yurtları, ‘KMÜ Acil Müdahale Sağlık Merkezi’ ve ‘KMÜ Aile Hekimliği’ de stantlar açarak kayıt için gelen öğrencileri hizmet alabilecekleri konularda bilgilendirdi. Kayıt işlemlerini tamamlayan öğrencilere kendileri için hazırlanan dokümanlar verildi. 

2014 ÖSYM ilk yerleştirme sonuçlarının ardından üniversite kayıtlarının tamamlanması ile birlikte KMÜ ailesine yeni dönemde, bin 275 lisans, bin 453 ön lisans olmak üzere toplam 2 bin 728 öğrenci daha katıldı.

“Üniversiteler öğrencileriyle var olurlar”

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen de yeni dönem kayıtlarının öğrenciler için hayırlı olmasını dileyerek, “KMÜ ailesine yeni katılan öğrencilerimizle birlikte üniversitemizin gelişimi devam edecek. Üniversiteler öğrencileriyle var olurlar. Üniversitelerde gerçekleştirilen bütün eğitim öğretim faaliyetleri, sosyal ve kültürel etkinlikler öğrencilerimizin daha kaliteli bir eğitim görmeleri için planlanmaktadır.” dedi. 

Rektör Sabri Gökmen, ailelerin gönül rahatlığı ile çocuklarını üniversiteye ve Karaman'a teslim edebileceklerini belirterek, yeni eğitim öğretim döneminde öğrencilere başarılar diledi.