Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunun Mevlana Kalkınma Ajansı’na (MEVKA)  Turizme Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Projesi kapsamında sunduğu “Karaman’a Bilgilendirme Ofisine Sahip Uygulama Oteli Kazandırılması” başlıklı projesi en yüksek puan alan ikinci proje olarak kabul edildi.

Koordinatörlüğünü Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İbrahim Yılmaz’ın yaptığı projenin koordinatör yardımcılığını Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. İkbal Yeğen Karataşlı, yöneticiliğini ise Öğr. Gör. Mehmet Ali Canbolat üstlendi.

Yaklaşık 175.000 TL’lik bütçeye sahip ve 12 ay sürecek projenin protokolü geçtiğimiz günlerde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İbrahim Yılmaz ile MEVKA uzmanı Doğan Ali Onuralp arasında imzalandı. Projenin sonuçlandırılması ile Karaman’da 30 yatak kapasiteli ve bilgilendirme ofisine sahip ilk uygulama oteli hayata geçirilecek.

Prof. Dr. İbrahim Yılmaz: “Turizm Açısından Çevre İllerin Gölgesinde Kalan Karaman, Daha Fazla Ön Plana Çıkabilecek”

Prof. Dr. İbrahim Yılmaz projeyle ilgili yaptığı açıklamada “Bu yıl yeni açılan programlarımızdan bir tanesi de Turizm ve Otel İşletmeciliği programıdır. Öğrencilerimizi tam donanımlı bir şekilde yetiştirebilmek adına eksikliği duyulan uygulama otelinin hayata geçirilmesi bizleri çok mutlu etmiştir.” dedi. Yılmaz, Karaman’ın turistik karakteristikleri incelendiğinde, günlük konaklama sürelerinin kısa olduğu ve turizm iş görenlerinin yeterince kalifiye olmadığının gözlendiğini ifade etti. Prof. Dr. İbrahim Yılmaz, bu sorunlardan yola çıkarak geliştirilen proje ile Karaman’da nitelikli işgücünü destekleyecek şekilde bir turizm altyapısı kurulacağını söyledi. 

Bilgilendirme ofisi sayesinde turistlere Karaman hakkında tarihi ve kültürel odaklı bilgiler ulaştırabileceğini belirten Prof. Dr. Yılmaz “Bugüne kadar turizm açısından çevre illerin gölgesinde kalan Karaman, bu sayede daha fazla ön plana çıkabilecektir.” şeklinde konuştu.