Karaman'da Eğitim için her zaman varız...

KTSO Yönetim Kurulu Başkanı, TOBB TSO Konsey Üyesi Mustafa Toktay konu ile ilgili yaptığı basın açıklamasında;'' Karaman Ticaret ve Sanayi Odası olarak, ilimizin tanıtımına eğitime katkı sağlamak konusunda çeşitli girişimlerimiz olmuş ve bu konuda yoğun çalışmalar yürüterek; MEVKA desteklerinden en üst düzeyde yaralanmaya çalıştık. MEVKA aracılığıyla düzenlemiş olduğumuz projelerle ilimizin turizm sektöründe tanıtılması ve sektörün canlanması konusunda projeler hazırladık. 
Ayrıca ilimiz sanayisine destek olmak için araştırma ve geliştirme faaliyetlerin yürütülebileceği bir ortam olan İŞGEM 'in kurulması çalışmalarını yürüttük. Oda olarak, MEVKA’dan gelecek olan 1.000.000 TL’lik yatırımın Karaman’a aktarılması için İŞGEM 'in etüd ve ön çalışmalarını yaptık.
Eğitimsiz personeli yetiştirmek niteliksiz elemanı nitelikli eleman haline getirmek için de; İŞKUR ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yürüttüğümüz UMEM Beceri 10 Projesini yürüttük. Bu çalışmayla işçinin işe yerleşmeden önce, yetişrilmesine olanak sağladık.
Sektörlerin canlanması ve yeni yeni projeler üretmenin yanında, eğitime verdiğimiz destek doğrultusunda ilimize yaklaşık 15.000.000 TL'lik bir yatırım yapacak olan TOBB’dan yatılı fen lisesi yapımı için gerekli çalışmalar yapılarak ihale aşamasına gelindi.
İlimize katkı eğitime destek vermek adına; TOBB den gelecek olan 15.000.000 TL ile yatılı fen lisesinin temelini haziran-temmuz aylarında atacağız. 
Hizmet için geldiğimiz bu makamların gelip geçici olduğu bilinciyle; ilimizin sosyal yaşantısına, ekonomisine ve eğitimine katkı sağlamak amacıyla kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde çalışmalarımıza devam edeceğiz,''dedi.