Hakkari Belediye eş başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi, bir süre önce çıkan toplumsal olaylarda kundaklanan okulu ziyaret ederek, Kürtçe hikaye kitabı ve spor malzemesi dağıttı.

Bir süre öne Hakkari’de çıkan toplumsal olaylarda Biçer Mahallesi’nde bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İlköğretim Okulu, göstericiler tarafından kundaklanmıştı. Onarım çalışmaları nedeniyle eğitim ve öğretime ara verilen okul önümüzdeki günlerde yeniden açılmıştı. Hakkari Belediyesi eş başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi, Beşiktaş Belediyesi’nin ‘Kardeşlik Projesi’ kapsamında gönderdiği spor malzemelerini ve Hakkari Belediyesi tarafından set olarak hazırlanan Kürtçe hikaye kitaplarıyla okula geldiler.

Sohbet esnasında konuşan bir öğretmen, okulun kundaklanmasıyla birlikte öğrencilerin bir süre eğitimden geri kaldıklarını belirterek, oysa Hakkarili çocukların çok zeki olduklarını söyledi.

Başkan Dilek Hatipoğlu ise, bu tür olayların her yerde yaşandığını ifade ederek, öğretmenlerin öğrencilere psikolojik destek vererek buna takılmadan daha fazla eğitim vererek üstesinden gelmelerini istedi.

Eş başkanlar, daha sonra beraberinde getirdikleri spor malzemesi ve Kürtçe hikaye kitaplarını kendi elleriyle öğrencilere dağıttılar. Burada kısa bir konuşma yapan Hatipoğlu, talihsiz bir olay yaşayan okulu ziyaret ettiklerini belirtti. Hatipoğlu, “Bundan sonra okul ziyaretlerimiz sürecektir. Okulların ihtiyaçlarını belirlemeye çalışıyoruz, belediyecilikte budur. Hakkari için en iyisi ve en doğrusu ne ise onu yapmaya çalışacağız. Öğrencilere burada spor malzemesi ve değişik Kürtçe hikaye kitabı dağıttık. Kürtçe hikaye kitapları dağıtmamızın nedeni, bir de kendi dilleriyle hikaye okusunlar. Bu da farklı bir algı ve anlayıştır. Her dil kendince güzeldir ve özgürdür. Hakkari’nin de dili zaten Kürtçedir. Bir çalışma yaptık, bu Kürtçe hikaye kitaplarını dağıtmayı uygun gördük” dedi.

Okulun bazı öğretmenleri ise, eş başkanlardan ihtiyaçları olan dolap, projeksiyon cihazı, yazıcı ve eğitim materyali olarak eğitim setleri talebinde bulundular. Eş Başkanlar da, yardımcı olacakları sözünü vererek okulun kapısında öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.